ChatGPT skriver malware for cyberkriminelle

9. januar kl. 09:102
ChatGPT
Illustration: Bigstock / Iryna Imago.
»Selvom de værktøjer, vi præsenterer i denne rapport, er ret basale, er det kun et spørgsmål om tid, før mere sofistikerede trusselsaktører forbedrer måden, de bruger AI-baserede værktøjer til at udgøre skade,« lyder det i en ny raport fra sikkerhedsvirksomheden Check Point.
Artiklen er ældre end 30 dage

Chatbotten ChatGPT bliver brugt af cyberkriminelle til at skrive malware og installere bagdøre, heriblandt af personer, der angiveligt aldrig har skrevet kode før.

Det skriver Forbes på baggrund af blandt andet en rapport fra det israelske sikkerhedsvirksomhed Check Point.

Læs også: Indisk domstol slår fast: Google skal betale milliardbøde for konkurrenceforvridning

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Selvom de værktøjer, vi præsenterer i denne rapport, er ret basale, er det kun et spørgsmål om tid, før mere sofistikerede trusselsaktører forbedrer måden, de bruger AI-baserede værktøjer til at udgøre skade,« skriver Check Point. 

Læs også: Apple idømt 50 millioner kroner i bøde for manglende brugersamtykke til personlige reklamer

Rik Ferguson, der er vice president i efterretningssikkerhed i cybersikkerhedsvirksomheden Forescout, siger til Forbes, at OpenAIs værktøj ved at kunne bygge grundlæggende, men effektiv malware, vil sænke adgangsbarrieren for begyndere, i deres forsøg på at komme ind på markedet for cyberkriminelle.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
9. januar kl. 11:24

Jeg kan heller ikke se hvordan det skulle være en overraskelse for nogen. Man kunne sige det samme om Google's søgemaskine og Internettet: at det fremmer viden der kan bruges kriminelt. Men er det et reelt problem? Det lyder mere som kaffe-snak og drama, end ekspertudtalelser.

1
9. januar kl. 10:21

Det er vel ikke nogen overraskelse, enhver teknologi har flere ender - nogen er gode andre er mindre gode. Har man ikke som minimum lært det i skolen så er der noget galt.

Man skal bare altid holde øjnene åbne for hvad nogen ellers kan bruge din ide til.