ChatGPT-nedbrud: Brugeres søgehistorik og betalingsoplysninger lækket

27. marts kl. 10:035
ChatGPT-nedbrud: Brugeres søgehistorik og betalingsoplysninger lækket
Illustration: Iryna Imago/Bigstock.
Brugeres for- og efternavn, sidste fire cifre i betalingskortnummeret og betalingskortets udløbsdato blev for en uge siden lækket i forbindelse med et nedbrud på ChatGPT.
Artiklen er ældre end 30 dage

ChatGPT blev mandag for en uge siden taget offline af OpenAI og blandt andet aktive brugeres for- og efternavn, sidste fire cifre i betalingskortnummeret og betalingskortets udløbsdato blev lækket. Årsagen til nedbruddet skyldtes en fejl i Redis' client open-source library, redis-py, og OpenAI har efterfølgende udgivet en patch.

Det skriver Bleeping Computer på baggrund af en meddelelse fra OpenAI.

Mandag oplevede brugere ifølge Bleeping Computer pludselig at kunne se andre brugeres chathistorik og e-mail-adresser, hvorefter OpenAI tog ChatGPT offline.

»Ved nærmere undersøgelse opdagede vi også, at den samme fejl kan have forårsaget utilsigtet synlighed af betalingsrelaterede oplysninger for 1,2 % af ChatGPT Plus-abonnenterne, som var aktive i løbet af et specifikt ni-timers vindue,« skriver OpenAI i meddelelsen. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ni-timers vinduet var fra mandag 20. marts klokken 10:00 til 19:00 dansk tid.

Læs også: Ny vismandsrapport: Automatisering øger den økonomiske ulighed mellem ansatte og virksomhedsejere

Foruden ovennævnte oplysninger var også brugeres e-mail-adresser og betalingsadresser synlige. OpenAI oplyser, at de kontakter alle berørte brugere, der fik deres oplysninger lækket.

V2 Security 2023 | 10.-11. maj

V2 Security 2023

Version2 byder endnu engang it-ansvarlige og -specialister velkommen til to spændende dage i København med 100 seminarer og mere end 3.000 deltagere, der mødes for at blive opdateret på den nyeste viden om it-sikkerhed, cloudløsninger og compliance.

TILMELD DIG HER

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
27. marts kl. 15:22

Så er det jo godt, at man ikke bruger den sl....øøøh... kan man overhovedet vide, om ens data bliver høstet, om man skriver med en bot, eller bare en gammeldags søgealgoritme? Kan man overhovedet blive fri for AI? Hvor er min rulle med sølvpapir nu henne? Hvem tager ansvaret, når AI kvajer sig? Kan AI skamme sig? Kan folkene bag?

2
27. marts kl. 15:40

Hvordan har AI kvajet sig i det her tilfælde? Det lyder jo mere som de betalingsoplysninger man har givet, er blevet lækket, og ikke som sådan er noget AI har forskyldt.

4
27. marts kl. 15:53

AI kan ikke kvaje sig, det ved jeg, den gør bare hvad den har lært, og er programmeret til, af mennesker. Men lur mig om ikke den snart får samme rolle, som IT havde i 80'erne og 90'erne, hvor alle støre ulykker blev tilskrevet computerfejl, hvorved menneskerne bagved kunne fralægge sig et hvert kendskab til årsagen, og dermed ansvar for fadæsen. I "gamle dage" kunne man lade være med, at købe en datamat, og leve uden cyberspace, den mulighed er jo lidt besværlig i dag, og AI skal nok få sneget sig ind i alt, hvad vi rører ved, uanset hvor tåbeligt det måtte være, fordi det er det nye "super buzz word", som kan hældes ud på alt, før vi ved hvad det egentligt er den gør ved ting.

5
27. marts kl. 16:32

Men lur mig om ikke den snart får samme rolle, som IT havde i 80'erne og 90'erne, hvor alle støre ulykker blev tilskrevet computerfejl, hvorved menneskerne bagved kunne fralægge sig et hvert kendskab til årsagen, og dermed ansvar for fadæsen.

Det blev endog brugt i Livets gang i Lidenlund, hvor kommunekassen var tom.

3
27. marts kl. 15:45

Der er vel bare nogen der spurgt den om den vil vise oplysningerne ...