ChatGPT lægger GPT 3.5 i graven

9. maj kl. 12:303
ChatGPT
Illustration: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix.
»Vi udfaser Legacy (GPT-3.5)-modellen den 10. maj. Brugere vil kunne fortsætte deres eksisterende samtaler med denne model, men nye beskeder vil bruge standardmodellen,« skriver OpenAI.

OpenAI udfaser fra i morgen GPT-3.5, der er den underliggende sprogmodel i firmaets chatbot ChatGPT, og opdaterer samtidig til næste version.

Det fremgår af OpenAI's udgivelsesnoter til ChatGPT.

»Vi udfaser Legacy (GPT-3.5)-modellen den 10. maj. Brugere vil kunne fortsætte deres eksisterende samtaler med denne model, men nye beskeder vil bruge standardmodellen,« skriver OpenAI.

Noterne siger dog ikke explicit, at tekst-robottens næste model-version er GPT-4, som allerede anvendes i Microsofts Bing-chattjeneste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: ChatGPT som Python-programmør: Vi bygger en scraper med den hypede chatbot

Ifølge OpenAI har GPT-4, sammenlignet med tidligere modeller, forbedrede egenskaber inden for »avanceret ræsonnement«, »komplekse instruktioner« og »mere kreativitet.« 

Andetsteds skriver firmaet dog:

»Til mange grundlæggende opgaver er forskellen mellem GPT-4- og GPT-3.5-modellerne ikke væsentlig.«

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
10. maj kl. 16:44

Ja, de har en "Default (GPT-3.5)", en "Legacy (GPT-3.5)" og en "GPT-4". Det er blot legacy der forsvinder, og den er sikkert heller ikke brugt særligt meget.

2
Journalist -
10. maj kl. 09:46
Journalist

Hej Jacob, tak for indsparket. Vi har nu præciseret artiklen en smule, så det er utvetydigt at OpenAI ikke nævner GPT-4 i udgivelsesnoterne.

Vh Tania/V2

1
9. maj kl. 23:17

De skriver ikke at de går over til GPT-4, bare at de sender den nuværende 3.5 på pension. Hvis GPT-4 vitterligt blev gratis, ville de sandsynligvis skrive om det på deres blog, der ville være artikler om det overalt på internettet og en stor del af eksistensberettigelsen for deres pro-abonnement ville forsvinde. Men ingen skriver om det, bortset fra recordere.dk og version2.

Den her tråd på Reddit antyder at det drejer sig om opdatering til en nyere GPT-3.5 i stedet: https://www.reddit.com/r/ChatGPT/comments/13cffqg/gpt4_free_access_may_10th/

Update: Nå, nu har recordere.dk også slettet deres artikel efter jeg gjorde dem opmærksomme på det samme.