Et chat-klenodie takker af: AIM lukker og slukker

Illustration: Foto: Flickr, Kate Moross
I mere end 20 år har chatprogrammet tilladt internetbrugere verden over at kommunikere i realtid.

En af mest betydningsfulde beskedklienter nogensinde, AOL Instant Messenger(AIM), lukker og slukker den 15. december. Det skriver Motherboard.

Læs også: ICQ-brug i voldsom stigning: de kriminelles fortrukne chat-program?

I 20 år har tjenesten ellers ladet folk over hele verden kommunikere sammen i realtid, og da den blev lanceret tilbage i 1997, var det et helt nyt koncept.

Især i årene lige efter lanceringen var AIM populær, men omkring 2011 begyndte de mange nyere alternativer til AIM at overtage tjenestens brugere.

Gmails indbyggede chatfunktion, SMS’er og sociale medier bliver nævnt som hovedårsagerne til AIM's nedgang.

Læs også: Vicepræsident i USA brugte AOL mail til fortrolige statsanliggender – og den blev hacket

På AOL’s hjemmeside skriver selskabet, at man som bruger ikke kan eksportere sin ‘buddy list’, og at al data associeret med AIM vil blive slettet, når tjenesten lukker og slukker.

Mange, der voksede op i 90’erne, har ganske givet brugt adskillige timer på at flirte, snakke og holde 'buddylisten' på tjenesten opdateret.

»Vi ved, der er så mange loyale fans, der har brugt AIM i årtier, og vi nød at udvikle platformen,« skriver AOL på deres hjemmeside.

Læs også: Kilder: Verizon vil have milliard rabat på Yahoo opkøb

»Vores fokus vil altid være at levere de innovative oplevelser, vores forbrugere ønsker, og vi ser derfor frem til at skabe den næste generation af ikoniske brands og produkter.«

Det nuværende AIM ligner i høj grad den oprindelige udgave af programmet. Der er sågar blevet udviklet en mobil-app, der dog modtager noget blandede anmeldelser. AOL er nu ejet af den amerikanske telegigant og ISP Verizon, og det har længe ligget i kortene, at AIM før eller siden måtte lukkes ned.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere