Chat dig til en stilling hos NNIT

Det Novo-ejede it-selskab NNIT har oprettet Messenger-profiler, som interesserede jobkandidater kan bruge til at chatte sig til et nyt job som Microsoft-udvikler.

Den Novo-ejede it-virksomhed NNIT er gået på jagt efter 100 medarbejdere til udviklingsafdelingen for Microsoft-løsninger, NNIT e-solutions, som i forvejen beskæftiger 150 udviklere.

Potentielle ansøgere chatte direkte med NNIT gennem forskellige Messenger-profiler. Desuden kan ansøgere med mere end fem års erfaring ringe direkte til NNIT og aftale en jobsamtale ? uden at skrive en ansøgning først.

»Vi har villet gøre det lettere for dem, der søger. Da der er tale om Microsoft-konsulenter, er vi ret sikre på, at de kan bruge Messenger,« siger Claus Østergaard, der leder Microsoft-udviklerne hos NNIT.

Han tilføjer, at ved at give konsulenter mulighed for at ringe, slipper NNIT for at »slæbe folk igennem den administrative vej og udfylde et cv og sende det fra en hjemmeside«.

Claus Østermand er ikke bange for at chat kommer til at virke useriøs, eller chatten vil blive misbrugt af folk, der bare vil lave sjov.

»Det tager vi gerne med. Det har kørt en uges tid, og det er ikke det, vi har set indtil nu. Folk er næsten tilbageholdne med at bruge de nye medier. Der kommer stadig flere ansøgninger ind på den gammeldags metode,« oplyser han.

Langt fra lagt ned

Afdelingen har simpelthen lavet en vagtplan, så ansøgere får medarbejdere, der er vant til at rekruttere enten får i røret eller i den anden ende af chatten.

Selv om interessen for de nye ansøgningsformer langt fra har væltet afdelingen i NNIT, så er Claus Østergaard stadig optimist.

»Indtil nu er det måske otte-ni, der har ringet ind, men vi vil vurdere værdien af det samlet på et senere tidspunkt. Normalt har vi ikke så store problemer med at rekruttere medarbejdere,« siger Claus Østergaard.

NNIT er blandt andet i færd med at udvikle en intranetløsning for Novo Nordisk. Denne opgave alene vil beskæftige omkring 30 medarbejdere i flere måneder.

Desuden arbejder NNIT på en række offentlige portaler og webløsninger inden for "Det digitale Danmark", blandt andet Lovtidende på nettet og et nyt visumsystem til Integrationsministeriet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere