CFCS til danske virksomheder efter Ruslands invasion: Stram op på it-sikkerheden nu

2 kommentarer.  Hop til debatten
CFCS til danske virksomheder efter Ruslands invasion: Stram op på it-sikkerheden nu
Illustration: Bigstock.
Som konsekvens af de aktuelle hændelser i Ukraine opfordrer Center for Cybersikkerhed alle myndigheder og samfundsvigtige virksomheder til at styrke deres cyberberedskab.
24. februar kl. 15:02
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Ruslands invasion af Ukraine har fået Center for Cybersikkerhed, CFCS, til at opfordre alle myndigheder og virksomheder til at styrke deres cybersikkerhed.

Det oplyser CFCS i en pressemeddelelse.

Centeret forventer dog ikke, at der bliver rettet direkte destruktive cyberangreb mod Danmark, men minder om, at destruktive cyberangreb rettet mod andre lande kan sprede sig til Danmark, som man så det med Not-Petya-angrebet i 2017.

Det får dog ikke CFCS til at ændre trusselsniveauet for destruktive cyberangreb mod Danmark, der fortsat er lav, men Centeret oplyser, at det kan ændre sig med kort varsel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

CFCS har udarbejdet en række tiltag, der skal forbedre sikkerheden mod cyberangreb, som statslige myndigheder skal implementere. De kan læses her.

»CFCS skal som følge af den aktuelle situation kraftigt opfordre myndigheder og virksomheder til at kommunikere og implementere tiltagene inden for deres respektive ansvarsområder,« står der i pressemeddelelsen.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
24. februar kl. 17:26

"Stram op på it-sikkerheden nu"

"CFCS har udarbejdet en række tiltag, der skal forbedre sikkerheden mod cyberangreb, som statslige myndigheder skal implementere. De kan læses her. »CFCS skal som følge af den aktuelle situation kraftigt opfordre myndigheder og virksomheder til at kommunikere og implementere tiltagene inden for deres respektive ansvarsområder,« står der i pressemeddelelsen."

Er det ikke lidt sent? Burde det ikke have været ordnet for år tilbage?

Og har CFCS mon noget overblik over, hvor det kniber?