CFCS slår pjalterne sammen med læk-databasen Have I Been Pwned?

Screendump, haveibeenpwned.com Illustration: Mads Lorenzen
Databasen har i mange år hjulpet folk verden over med at finde ud af, om deres mail og tilhørende kodeord er indgået i store datalæk.

Den danske it-sikkerhedsmyndighed Center for Cybersikkerhed (CFCS) har indgået samarbejde med den australske sikkerhedsmand Troy Hunt, der blandt andet driver hjemmesiden haveibeenpwned.com.

Her kan man tjekke, om ens mail og den tilhørende kode er kompromitteret i et af de mange store, internationale datalæk.

»I et løbende forsøg på at gøre verdens ministerier opmærksomme på, hvilke data der er lækket og offentligt tilgængelige, kan jeg med glæde meddele, at Danmark bliver 2020's første, nye medlem,« skriver Troy Hunt i en blog.

Læs også: Fremtidige udgaver af Firefox advarer dig, hvis dine passwords er blevet lækket

Han skriver også, at syv andre regeringer allerede er med på vognen, og at han håber at få flere med om bord.

Samarbejdet er umiddelbart baseret på en API-adgang, så CFCS selv kan undersøge, hvilke danske domæner der er blevet kompromitteret.

Version2 følger op og forsøger at få et interview med CFCS.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Claus Bobjerg Juul

så CFCS selv kan undersøge, hvilke danske domæner, der er blevet kompromitteret.

ER det nu også rigtigt. CFCS kan vel undersøge hvilke mailadresser der har været involveret i hvilke lækager og evt. om der også er lækket passwords, samt at have adgang til passwordet i den form det nu er lækket.

  • 2
  • 0
#2 Casper Olsen

Samarbejdet er umiddelbart baseret på en API-adgang, så CFCS selv kan undersøge, hvilke danske domæner, der er blevet kompromitteret.

Man kunne let komme til at læse overstående som om, at de har adgang til at se data for alle .dk-domæner, som findes i et læk, der blevet fundet af haveibeenpwned. Men er der ikke kun tale om hvilke domainer med tilknytning til den Danske Regering, som der er tale om?

The Danish Centre for Cyber Security (CFCS) joins the existing 7 governments who have free and unbridled API access to query and monitor their gov domains.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere