CFCS opdaterer trusselsvurderinger for mange sektorer: Niveauet er »meget højt«

1. juli 2022 kl. 12:59
CFCS opdaterer trusselsvurderinger for mange sektorer: Niveauet er »meget højt«
Illustration: Ib Rasmussen/Wikimedia Commons.
I maj blev det generelle trusselsniveau for cyberaktivisme hævet fra 'lav' til 'middel'. For samtlige sektorer er trusselsniveauet for cyberkriminalitet nu 'meget højt'.
Artiklen er ældre end 30 dage

Center for Cybersikkerhed (CFCS) opdaterer sine trusselsvurderinger for flere sektorer, således at de afspejler det generelle trusselsniveau for cyberaktivisme, der i maj blev hævet fra 'lav' til 'middel'.

Det skriver Center for Cybersikkerhed i en pressemeddelelse.

Trusselsniveauet er inddelt i trusler fra henholdsvis cyberspionage, cyberkriminalitet, destruktive cyberangreb, cyberaktivisme og cyberterror.

Trusselsniveauet for cyberkriminalitet – der dækker over handlinger, hvor hackere bruger cyberangreb til at begå kriminalitet, som er motiveret af ønsket om økonomisk berigelse – er således »meget høj« i samtlige sektorer, det vil sige energi, sundhed, finans, søfart, land og lufttransport, luftfart og jernbanesektoren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

At trusselsniveauet er meget høj betyder, at »der er en specifik trussel. Der er kapacitet, hensigt, planlægning og mulig iværksættelse. Angreb/skadevoldende aktivitet er meget sandsynlig.«

Trusselsniveauet blev hævet på baggrund af konkrete pro-russiske cyberangreb på europæiske NATO-lande. På globalt plan er antallet af aktivistiske cyberangreb faldet de seneste år, men Ruslands invasion af Ukraine har skabt stor opmærksomhed i dele af det aktivistiske miljø. Hvor aktivistiske cyberangreb indledningsvist fandt sted i direkte forlængelse af krigen og var fokuseret mod Rusland, Ukraine og Belarus, har cyberaktivistiske angreb sidenhen også ramt europæiske NATO-lande, fremgår det af pressemeddelelsen.

Onsdag kom det frem, at den russiske hackergruppe Killnet har angrebet det norske arbejdstilsyn, identitetstjenesten BankID og borgerportalen Altinn.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger