CFCS om byge af DDoS-angreb mod Danmark: »Det er en del af normalbilledet«

12. januar kl. 12:451
CFCS om byge af DDoS-angreb mod Danmark: »Det er en del af normalbilledet«
Illustration: Pixpack | Bigstock.
»Vi kommer også fremover til at se overbelastningsangreb ramme danske netværk,« lyder det fra Center for Cybersikkerhed.

DDoS-angreb som dem, der fra mandag til onsdag ramte flere af landets banker, herunder Nationalbanken, Bankdata og Finansministeriet, er kommet for at blive – i hvert fald ind til trusselbilledet ændrer sig.

Det skriver FinansWatch.

»Vi kommer også fremover til at se overbelastningsangreb ramme danske netværk. Det er en del af normalbilledet, sådan som det nuværende trusselsbillede ser ud,« skriver Center for Cybersikkerhed i en e-mail til FinansWatch.

I maj blev det generelle trusselsniveau for cyberaktivisme hævet fra 'lav' til 'middel', mens det i juli for cyberkriminalitet for samtlige sektorer blev hævet til 'meget højt'.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Trusselsniveauet blev hævet på baggrund af konkrete pro-russiske cyberangreb på europæiske NATO-lande. 

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
13. januar kl. 10:33

Nu skal folk - særligt medier som Version2 - simpelthen til at holde op med at tale om CFCS's "øgede trusselsniveau". CFCS har vurderet trusselsniveauet for hhv. cyberkriminalitet og -spionage til MEGET HØJ siden 2017 (ja, også i 18, 19, 20 og 21). Det har altså med andre ord konstant været det højeste, det overhovedet kan være, praktisk talt for evigt. Der er ikke noget som helst, der er øget nu, fordi skalaen går ikke højere.

Det eneste, der er ændret, er hævelsen af trusselsniveauet for cyberaktivisme (altså DDoS-angreb, doxxing og defacing foretaget af ikke-organiserede aktivister) fra LAV til MIDDEL tilbage i maj 2022. That's it.