CFCS advarer: Mangel på arbejdskraft er en trussel mod dansk it-sikkerhed

27. september kl. 13:441
Mark Fiedel, Center for Cybersikkerhed
Illustration: PR-Foto.
Det er en sårbarhed i Danmarks evne til at forsvare sig selv mod cyberangreb, at der er så massiv mangel på it-medarbejdere. Sådan lyder advarslen fra Center for Cybersikkerhed.
Artiklen er ældre end 30 dage

Center for Cybersikkerhed (CFCS) advarer om, at den nuværende mangel på it-medarbejdere er en sårbarhed over for den danske it-sikkerhed.

Til Dansk ITs cybersikkerhedskonference, der blev afholdt hos IDA, slog Mark Fiedel, chef i centerets cyberanalyse-afdeling, fast, at det er en risiko for Danmark, hvis ikke man kan ansætte de rigtige medarbejdere.

Det skriver ITWatch.

»Jeg betragter det som en sårbarhed. Fravær af kompetencer og udbud af arbejdskraft kan være en sårbarhed. Det har vi jævnligt drøftelser om internt, og vi prøver at blive bedre til at bedre til at understøtte hinanden og få løst udfordringen på et meget ophede arbejdsmarked,« sagde Mark Fiedel ifølge mediet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Helt på linje med en række dansk virksomheder konstaterer CFCS-chefen, at der lige nu er stor mangel på it-medarbejdere inden for en række områder, herunder cybersikkerhed.

Regeringen har desuden nedsat en et nyt digitaliseringsråd med den danske Microsoft topchef Nana Bule i spidsen, der blandt andet skal se på, hvordan Danmark løser problemerne med de manglende it-kompetencer.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
27. september kl. 14:40

Jeg er grundlæggende uenig i præmissen om manglen på (kvalificeret) arbejdskraft. Jovist, indenfor visse områder mangler der helt sikkert specialister, men overordnet findes der mange andre muligheder, der af politiske årsager ikke forfølges. Her tænker jeg specielt på samkøring af systemer (hvorfor skal alle køre deres egne systemer) samt rent faktisk at følge best-practice. De fleste leverandører offentliggør helt gratis masser af anbefalinger og best-practices, men mange følger dem ikke, hvorfor? Der er ikke brug for flere anti-{phishing, malware , NG-AI-xyz} produkter, men at virksomheder implementerer en mere robust arkitektur. Kritiske systemer må simpelhent ikke være sårbare overfor en simpel phishing mail. Arkitekturen skal kunne håndtere dette.