CFCS advarer: Kriminelle udnytter corona-krisen med fup-mails

12. marts 2020 kl. 14:51
CFCS advarer: Kriminelle udnytter corona-krisen med fup-mails
Illustration: Bigstock.
Ifølge Center for Cybersikkerhed skal danskere i disse dage være ekstra opmærksomme på phising i form af mails og sms' er, der ligner, at de kommer fra det offentlige. Blandt andet er en kampagne med falske mails fra Sundhedsstyrelsen i gang.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

»Vær opmærksom på fupmails og fupSMS, der udnytter COVID19 til at lokke vigtige informationer fra dig. Cyberkriminelle forsøger altid at udnytte kriser til at stjæle penge eller personoplysninger.«

Sådan lyder en advarsel fra Center for Cybersikkerhed, der via Twitter gør opmærksom på, at it-kriminelle er på spil netop nu med blandt andet falske henvendelser fra det offentlige.

»Det er desværre normalt, at beredskabssituationer som COVID19 misbruges til phishing, da alle efterspørger hurtigt info. Vær ekstra opmærksom på afsenderfeltet i mails - og husk at myndigheder aldrig vil bede dig om at udlevere passwords eller NemID-koder,« skriver CFCS.

Falske mails fra Sundhedsstyrelsen

Tidligere i dag var Sundhedsstyrelsen også ude med en advarsel om, at der florerer emails fra it-kriminelle, der hævder at borgeren har modtaget digital post fra styrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her forsøger de kriminelle at få borgere til at logge ind med deres personlige oplysninger på en falsk hjemmeside, der skal ligne Sundhedsstyrelsens. Nemlig sundhedsstyrelsen.net.

Sundhedsstyrelsens rigtige hjemmeside ligger imidlertid på .dk.

»Hvis du modtager en sådan mail eller sms, skal du slette den og ikke klikke på linket,« skriver styrelsen.

»Hvis du har indtastet dine oplysninger på den falske side, skal du straks spærre dit nøglekort, kontakte din bank og kontakte politiet, hvis du oplever, at dine oplysninger bliver misbrugt.«

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger