CFCS advarer: Hackere angriber firmaer med malware gemt i jobansøgninger

Illustration: Yurich84/Bigstock
I en ny vurdering peger Center for Cybersikkerhed på, at it-kriminelle i stigende grad angriber virksomheder med falske jobansøgninger, der indeholder virus.

Hackere angriber i stigende grad virksomheders HR-afdelinger med falske jobansøgninger, der gemmer på ondsindet software.

Sådan lyder det fra Center for Cybersikkerhed (CFCS) under Forsvarets Efterretningstjenester, der peger på tendensen i en ny trusselsvurdering.

Ifølge CFCS sender hackere i stigende grad mails til HR-afdelingerne i virksomheder, og i disse mails er der vedhæftede filer, der eksempelvis kan ligne et CV.

Men i virkeligheden kan der være malware gemt i de vedhæftede filer, som kan give gerningspersonerne adgang til virksomhedens centrale systemer.

Der er ikke tale om en decideret ny angrebsmetode, men årsagen til den nye advarsel er, at der har været en stigning i denne type angreb på globalt plan.

Overfor Ritzau udtaler forsvarsminister Trine Bramsen (S), at det er uvist, om der også er eksempler på angreb via jobansøgninger i Danmark.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere