Smartphones er per definition usikre, og derfor bør journalister være forsigtige med at bruge dem til at kontakte sårbare kilder, oplyser Center for Cybersikkerhed (CFCS) til Journalisten:
»Journalister, der arbejder med sårbare kilder, bør derfor medtage hensynet til beskyttelsen af kilderne i sin vurdering af risikoen ved at anvende en specifik smartphone eller anden teknologi,« lyder det i et skriftligt svar, der også understreger CFCS også, at det gælder alle former for smartphones.
CFCS: Vurder selv risikoen
CFCS vil dog ikke udtale sig om sikkerhedsrisici forbundet med konkrete produkter eller producenter fra specifikke lande men understreger, at journalister og andre selv skal vurdere risikoen:
»I den risikovurdering bør der tages højde for anvendelsesformål, oprindelsesland for leverandører og producenter af enheden og softwaren på enheden, samt hvor oplysninger på enheden sendes til eller opbevares, eksempelvis ift. cloud-tjenester,« lyder det i svaret, der også fremhæver, at nogle lande i et vist omfang har mulighed for at pålægge virksomheder at samarbejde med de pågældende landes efterretningstjenester.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.