CES: Pc-producenter kæmper med batteritiden i ultralette bærbare pc'er

HP's Spectre x360 er blevet en lille smule tykkere for at give plads til et større batteri, der skal trække en 4K-skærm. Illustration: HP
Kampen om at fremstille den tyndeste bærbare pc koster på batteritiden. Tre af de nyeste bud illustrerer, hvor svært det er for producenterne.

Hvad er vigtigst for en ultralet bærbar pc: Tykkelsen eller batteritiden?

Lige nu ser det i hvert fald ud til, at man ikke kan få begge dele. Tre nye modeller fra HP, LG og Samsung, som blev vist frem på forbrugerelektronikmessen CES, der lige nu finder sted i Las Vegas, illustrerer, hvor vanskelig en balancegang det er.

Samsung har valgt at satse på at være ultralet i den nye 13-tommer Notebook 9, som absolut er i den lette ende med en vægt på blot 816 gram. Til gengæld er batteritiden blot på 7 timer ifølge Samsung.

Til gengæld lover Samsung ekstra hurtig opladning af pc'en med en fuld opladning på 80 minutter og lidt over to timers batteritid på 20 minutters opladning. Men uden opladning er der altså ikke batteri til en otte timers arbejdsdag eller en transatlantisk flyvning.

LG's nyeste bud i den ultralette kategori, Gram 14, lover på papiret tæt ved 24 timer på en fuld opladning. Men ifølge CNET er det baseret på Futuremarks Mobile Mark 2007. Med Mobile Mark 2014 falder batteritiden til 17 timer - ifølge LG's egne målinger.

HP ser ud til at have besluttet, at bedre batteritid er vigtigst. Den nye 15-tommer udgave af HP Spectre x360 er således ifølge The Verge en lille smule tykkere end forgængeren. Det har givet plads til et lidt større batteri.

Det forbedrer dog kun batteritiden fra 9,5 timer til knapt 13 timer. Som The Verge påpeger, så er den forbedring kun lige nok til at holde niveauet fra den tidligere udgave med en 1080p-skærm til den nye model med skærmopløsning på 4K.

De højere skærmopløsninger er generelt en udfordring for batteritiden på bærbare pc'er, fordi de øger strømforbruget mere, end forbedringer i chips og batterier har kunnet kompensere for.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
Thomas Jensen

... "blot på 7 timer"? Jeg tilhører en generation, hvor 3 timer i praksis var næsten uopnåeligt!

Der findes selvfølgelig folk der har lange arbejdsdage - men alligevel, de færreste arbejder koncentreret med fuld cpu-belastning hele dagen, så mon ikke det går med "blot" 7 timers batteritid alligevel?

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017