CES: Pc-producenter kæmper med batteritiden i ultralette bærbare pc'er

HP's Spectre x360 er blevet en lille smule tykkere for at give plads til et større batteri, der skal trække en 4K-skærm.
Kampen om at fremstille den tyndeste bærbare pc koster på batteritiden. Tre af de nyeste bud illustrerer, hvor svært det er for producenterne.

Hvad er vigtigst for en ultralet bærbar pc: Tykkelsen eller batteritiden?

Lige nu ser det i hvert fald ud til, at man ikke kan få begge dele. Tre nye modeller fra HP, LG og Samsung, som blev vist frem på forbrugerelektronikmessen CES, der lige nu finder sted i Las Vegas, illustrerer, hvor vanskelig en balancegang det er.

Samsung har valgt at satse på at være ultralet i den nye 13-tommer Notebook 9, som absolut er i den lette ende med en vægt på blot 816 gram. Til gengæld er batteritiden blot på 7 timer ifølge Samsung.

Til gengæld lover Samsung ekstra hurtig opladning af pc'en med en fuld opladning på 80 minutter og lidt over to timers batteritid på 20 minutters opladning. Men uden opladning er der altså ikke batteri til en otte timers arbejdsdag eller en transatlantisk flyvning.

LG's nyeste bud i den ultralette kategori, Gram 14, lover på papiret tæt ved 24 timer på en fuld opladning. Men ifølge CNET er det baseret på Futuremarks Mobile Mark 2007. Med Mobile Mark 2014 falder batteritiden til 17 timer - ifølge LG's egne målinger.

HP ser ud til at have besluttet, at bedre batteritid er vigtigst. Den nye 15-tommer udgave af HP Spectre x360 er således ifølge The Verge en lille smule tykkere end forgængeren. Det har givet plads til et lidt større batteri.

Det forbedrer dog kun batteritiden fra 9,5 timer til knapt 13 timer. Som The Verge påpeger, så er den forbedring kun lige nok til at holde niveauet fra den tidligere udgave med en 1080p-skærm til den nye model med skærmopløsning på 4K.

De højere skærmopløsninger er generelt en udfordring for batteritiden på bærbare pc'er, fordi de øger strømforbruget mere, end forbedringer i chips og batterier har kunnet kompensere for.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (2)

Thomas Jensen

... "blot på 7 timer"? Jeg tilhører en generation, hvor 3 timer i praksis var næsten uopnåeligt!

Der findes selvfølgelig folk der har lange arbejdsdage - men alligevel, de færreste arbejder koncentreret med fuld cpu-belastning hele dagen, så mon ikke det går med "blot" 7 timers batteritid alligevel?

Rasmus nix

"Hvad er vigtigst for en ultralet bærbar pc: Tykkelsen, batteritiden,
performance eller skærmopløsning?"*

En 4k-skærm på en 14" ultrabook er unødvendigt, medmindre du skal blære dig over for vennerne.

Er dog enig med HP i, at: ultratynd < batteritid

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017