Censur? Dansk myndighed bad Google fjerne kritiske Youtube-videoer

En dansk myndighed har henvendt sig til Google for at få to videoer fjernet fra Youtube.Google nægter at udlevere videoerne uden retskendelse.

To videoer, der kritiserede en udenlandsk ambassadør er forsøgt fjernet af en dansk myndighed. Det viser en ny rapport fra Google, der viser myndighedsforespørgsler for at få fjernet indhold.

Ifølge Google blev videoen ikke fjernet, da der ikke blev angivet et retsgrundlag for fjernelsen.

Ud over forespørgslen var der i 2012 én anden sag, hvor Google blev bedt om at fjerne indhold fra dansk side. Her drejede det sig om 17 links på en websøgning, som Google blev bedt om at fjerne som følge af en retskendelse. Det fremgår ikke af Googles tal, om henvendelsen rent faktisk førte til en fjernelse af indhold eller ej.

Læs også: USA kræver flest brugerdata udleveret fra Google

Version2 har forsøgt at få flere detaljer om hændelserne hos Google, men i Googles danske hovedkontor - der er kontaktansvarlig for alle danske anliggender - er der ikke yderligere oplysninger om anmodningerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Henrik Pedersen

Jeg synes Danmark efterhånden er et af de værste lande i verden på det her punkt. Vi flotter os med ytringsfrihed og al vores velfærd, men reelt set bliver ting fejet væk under gulvtæppet, og censur bliver gemt væk under dække af børnepornofiltre og anti-terror.

Jeg vil til hver en tid foretrække censur som man kan se og alle ved eksisterer, i forhold til censur som lister sig stille og roligt rundt i baggrunden.

Selvfølgelig er der lande hvor tingene foregår noget mere voldsomt, og det siger jeg heller ikke er et godt alternativ. Det jeg siger er blot: Hvis vi skal have den hersens censur så indrøm det dog fra statsligt/politisk side, i stedet for at gemme det. Så kan vi som samfund tage stilling til om det er korrekt eller ej. (Stemmer for "ej" delen).

 • 22
 • 0
#4 Allan S. Hansen

Helt enig. Der er altid noget "Pandoras æske" når man begynder på en bestemt (lettere upopulær) vej. Og den eneste måde det bør håndteres på er ved offentliggørelse og synlighed omkring hvad, hvorfor og hvor meget.

At skjule det gør kun tingene værre og giver grobund for alskens kritik.

 • 9
 • 0
#8 Jens Arnt

Ud over de sarkastiske spydige kommentarer kunne det være interessant med lidt flere detaljer. Rapporten fra Google er ikke specielt oplysende..

1) Er det bekræftet at det er en dansk myndighed der har bedt om at få indhold fjernet, eller kunne det være en 3die part der udgiver sig for at være en dansk myndighed ? (Hvordan verificeres dette af Google ?) 2) Hvilken dansk myndighed er der tale om ? 3) Vil det være muligt, evt. fra den givne myndighed, at få bekræftet at indhold er forsøgt fjernet - gerne med en begrundelse.

Jeg er selvsagt interesseret i svarene men synes nok det er mere interessant om det "principielt" er muligt at få disse svar ..

@ Christian L. - kunne det ikke være en interessant journalistisk vinkel ?

 • Jens
 • 2
 • 0
#12 Kenn Nielsen

Totalt irrelevant og latterligt at komme med rettelser i chatten??

Absolut enig !

Skriv dog direkte til journalisten.

Hvad angår rettelser i debatindlæggene; så 'synger hver fugl med sit næb'.

At korrekse folk for stavning eller tegnsætning, i deres indlæg, svarer til at man diskuterer løsningen på et eller andet presserende problem, og en eller anden <indsæt adjektiv her> så synes det er relevant at gøre opmærksom på at man læsper, eller stadigvæk ikke taler korrekt rigsdansk.

K

 • 3
 • 0
#13 Jesper Lund

http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/15967410

»Der er tale om en dansk ambassadør, der har bedt dansk politi om at få Google til fjerne to Youtube-videoer, der kritiserer ambassadøren eller det danske styre,« siger Christine Sørensen, der er talsperson for Google Danmark.

Google vil desværre ikke fortælle hvilke videoer der er tale om.

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere