CeBIT: RFID vinder terræn

Gæsterne på årets CeBIT har fået øjnene op for brugbarheden af RFID-teknologien i egen virksomhed.

RFID er et af de store buzz-ord på årets CeBIT. Allerede ved messens officielle åbning blev teknologien bragt på banen af Tysklands kansler Angela Merkel. Hun havde gjort sig observationer omkring en øget brug af RFID - og frem for alt et mere fokuseret brug.

Simon Japs, som er repræsentant for det tyske informationsforum for RFID-producenter, er enig og melder om mere konkret interesse end sidste år.

»På sidste års messe blev der slået et stort slag for RFID og en kæmpe event, der bragte teknologien i fokus. Der var også mange, der kom og så på det hele, mens mange produkter stadigvæk var prototyper. I år er der derimod ingen deciderede nye produkter, til gengæld er de mere færdige og afprøvede, og folk har fået en øget interesse i at høre, hvad teknologien kan gøre for præcis deres virksomhed,« siger han.

Især vinder teknologien frem i logistikvirksomheder, dels til track and trace, men også i for eksempel bilindustrien, hvor der skal holdes styr på særdeles mange dele i produktionsprocessen. Og RFID er ikke kun for de store.

»Det er faktisk mest de små og mellemstore virksomheder, der er interesseret, og prisen er ikke længere så vigtig. Virksomhederne har fundet ud af, at pengene nok skal tjene sig selv ind,« siger Simon Japs.

Siemens er en af leverandørerne, der i mange år har arbejdet med RFID-teknologi til både industri og sundhedssektoren, og her kan man også mærke, at forbrugeren er blevet mere vidende om teknologien og mindre bange for at bruge den.

»Vi har brugt RFID i måske 30 år, men kun til snævre målgrupper. Det seneste års tid har gjort en forskel på flere områder. Dels har teknologien været mere fremme i medierne, og dels er der kommet standarder, der gør, at folk tør købe den. Ingen vil investere mange penge i teknologier, der ændrer sig hvert år. Det skal holde mindst 2-5 år,« siger RFID-chef Volker Klaas.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere