CBS's Showtime minede kryptovaluta, mens brugere så serier

Illustration: fra Billions, Showtime
Mens brugere i ro og mag så en af CBS's Showtime-serier, minede ukendte bagmænd kryptovalutaen Monero gennem et Javascript på siden. Bagmændene er endnu ikke identificeret.

Den amerikanske telegigant CBS's Showtime indeholdt hen over weekenden et Javascript, som i baggrunden brugte intetanende brugeres computere til at mine kryptovaluta, mens de sad og underholdt sig med serier og film.

Det skriver The Register.

Det er endnu uklart, hvem der har installeret Javascriptet på siden, som i øvrigt minede kryptovalutaen Monero. Selv mener The Register, at det højst sandsynligt ikke drejer sig om CBS's Showtime selv, da de i forvejen har en forretningsmodel baseret på en abonnementsordning.

Læs også: Pirate Bay-brugere bidrog til JavaScript-mining af kryptovaluta som alternativ til reklamer

Den skjulte software forbrugte i flere tilfælde omkring 60 procent af CPU'ens kraft. Den blev først opdaget i begyndelsen af weekenden og blev taget ned fra siden tidligt mandag morgen.

Et screenshot taget af *El Reg*, inden koden blev fjernet fra hjemmesiden. Illustration: showtime.com

Showtime har endnu ikke ønsket at udtale sig om koden til The Register.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Simon Mikkelsen

Det er egentlig en god ide, i stedet for at installere malware, bruger man noget CPU-kraft. Det skader i det mindste ikke så meget. Mon ikke vi kommer til at se flere af den slags i fremtiden.

Når det er sagt må en java-script miner være ekstremt ineffektiv sammenlignet med en som har adgang til hardware. På Choinhives hjemmeside er der en test-miner og på min ret hurtige computer kan den lave 26-27 hashes/s.

 • 6
 • 0
#5 Peter Hansen

Ærgerligt - Jeg havde ellers lige set det som en mulighed for at udveksle CPU-kraft med TV-udbyderen og få gratis streaming retur. Eller skal det bare implementers rigtigt?

Det gjorde Octoshape allerede i 2006.

Det kan lige så godt være CBS selv der installerede det i en test case for at se potentialet, og når det blev opdaget så siger de "Whattttttttttt, det må vi lige følge op på".

Er for så vidt ikke uenig i, at det er et muligt scenarie. Det eneste, går overgår amerikanske CEO's skruppelløse, bonus-motiverede skamridning af deres kunder er vel nok deres grænselæse inkompetencer udi informationssikkerhed jfr. bl.a. Equifax-hacket, OPM-hacket, Deloitte-hacket o.m.a.

 • 1
 • 1
#6 Christian P. Broe Petersen

Altså jeg synes det virker tåbeligt at bruge strøm på at regne noget ud, som dybest set ikke giver nogen mening for nogen. Det svarer jo lidt til at sætte en radiator ud i haven synes jeg. Ja, jeg ved godt, at det er sådan kryptovaluta er designet, men jeg synes sgu ikke det er en særlig god måde at bruge vores ressourcer på.

 • 9
 • 2
#7 Brian Jørgensen

Når nu strøm alle dage har været helt og aldeles gratis, og produktionen af strøm altid har været bedre for miljøet end at lade være. Så kan jeg ikke forstå at vi ikke allesammen jubler over, at her er endelig et godt argument for at køre vores CPU'er på max. I gamle dage ledte vi efter livstegn i rumstøj for at presse mest muligt ud af strømstikket bare fordi vi kunne.

 • 1
 • 6
#9 Simon Mikkelsen

Altså jeg synes det virker tåbeligt at bruge strøm på at regne noget ud, som dybest set ikke giver nogen mening for nogen.

Konceptet bag en kryptovaluta er at lave en decentral valuta som myndighederne hverken kan spore eller stoppe og dermed ikke forbyde. Man kan altid spørge om de nuværende implementeringer er de bedste, men de giver absolut god mening.

 • 2
 • 0
#11 Alex R. Tomkiewicz

Konceptet bag en kryptovaluta er at lave en decentral valuta som myndighederne hverken kan spore eller stoppe og dermed ikke forbyde. Man kan altid spørge om de nuværende implementeringer er de bedste, men de giver absolut god mening.

Det ser ud til at der er andre koncepter i spil end decentral valuta. Hvilket f.eks. kan ses af det som kineserne laver lige nu, hvilket ligner et "crackdown" på kryptovaluta, herunder ulovlige og uønskede aktører.

At kryptovaluta skulle ligge udenfor myndigheders rækkevidde, er vist en del af den "varme luft fortælling" som omgiver hele området. Kan du ikke forklare hvorfor du mener det skulle være tilfældet?

En decentral demokratisk international valuta kunne give god mening, men f.eks. har man lige i fortællingen "glemt" økonomien og omkostningerne f.eks. ved at mine Bitcoins. Som tidligere indlæg i tråden har husket os på. Og jeg har svært ved at se at vekselfunktioner mellem kryptovaluta og gængs valuta også og måske især skulle ligge uden for lovens senestærke og veltrænede arm. F.eks. USA's juridiske rækkevidde virker rimeligt handlekraftig. Eksempelvis BTC-e: https://www.coindesk.com/110-million-btc-e-fined-us-vows-crackdown-unreg....

 • 2
 • 0
#12 Per Hansen

Der var nok nogle, som ikke fangede den sarkastiske tone

Eller måske nogle, som ganske vel fangede sarkasmen, men bare ikke brød sig om den. Jeg kan selv udmærket forstå sarkasme, men jeg kan generelt ikke lide den, blandt andet fordi den bider og forsøger at latterliggøre, hvilket jeg betragter som en form for psykisk vold. Sarkasmen fordrer heller ikke en reel diskussion.

Jeg kan lidt bedre lide ironi, da den ikke bider.

Men det klart bedste er efter min mening at sige tingene direkte og uden omsvøb. Og det gjorde Christian.

 • 1
 • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere