Carlsberg hårdt ramt af IBM-nedbrud - truer med fyreseddel

1 kommentar.  Hop til debatten
Helt centrale it-systemer hos Carlsberg er lagt ned af IBM's nedbrud tirsdag nat, så øl-leverancer må aflyses. 'Det er ikke godt nok', skummer it-direktøren, der nu vil kræve kompensation og overvejer at fyre IBM.
14. oktober 2009 kl. 13:45
errorÆldre end 30 dage

Mens andre af IBM's storkunder er sluppet fra det store nedbrud tirsdag nat med småskrammer, har Carlsberg fået den helt store tur.

Centrale it-systemer som SAP-installationen til økonomi, ordresystemet og e-mail-løsningen har alle været ude af drift, hvilket har ramt ølproducenten hårdt, skriver Børsen.

»Vores leveringsapparat har været fuldstændigt ramt, og vi bruger mange kræfter manuelt for at kompensere for det. Det vil betyde et driftstab,« siger Carlsbergs it-direktør Kenneth Egelund Schmidt til Borsen.dk, uden at han vil gætte på, hvor stort tabet kan blive.

Et strømsvigt førte tirsdag kl. 23.34 til et større nedbrud i IBM's datacenter i Brøndby, hvilket blandt andet satte Dankort-systemet ud af drift i hele landet. Men mens PBS nu næsten er oppe på fuld kraft igen, slås Carlsberg ifølge Børsens oplysninger stadig med it-systemer, der ikke virker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dataanalyse- og kundestyringssystemerne skulle således stadig være nede, hvilket giver Carlsberg store problemer med at få leveret de rigtige varer til kunderne. Lastbilerne må sendes af sted, uden at Carlsberg ved, hvad kunden har bestilt.

IBM havde for halvandet år siden et stort nedbrud, som trak tæppet helt væk under Carlsbergs it-drift, og siden da er kravene om høj oppetid blevet skærpet. Så det er ikke godt nok, at der nu opstår nye, store problemer med driften, mener it-direktøren.

»De krav, som vi har stillet til stabile systemer, er ikke indfriet endnu. Resultaterne er ikke kommet i den hast, som Carlsberg har ønsket sig, og det taler vi fortsat med IBM om,« siger han.

Carlsberg vil nu kræve kompensation fra IBM for de driftstab, nedbruddet vil føre med sig. Om Carlsberg også vil lede efter en anden leverandør end IBM, kan it-direktøren ikke bekræfte, selvom han overvejer det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Nu vil vi afvente dialogen med IBM. Det er en meget kompliceret ting at skifte leverandør, så det er ikke noget, man bare lige gør,« siger Kenneth Egelund Schmidt til Borsen.dk.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
Indsendt af David Askirk Fotel (ikke efterprøvet) den ons, 10/14/2009 - 14:23

Overrasker er måske så meget sagt. Men det er godt nok meget der bliver drevet af IBM.

Tænk hvis IBM lukkede ned en dag.. hvor meget der så ville forsvinde puff (Ved godt det ikke ville forsvinde) Men stadig. Der er ret mange firmaer der er baseret på IBM.