Capgemini skal holde snor i 40.000 it-brugere hos Rolls-Royce

21. marts 2012 kl. 10:331
Capgemini får det overordnede ansvar for at binde en række it-leverandører sammen hos Rolls-Royce, der har 40.000 it-brugere på verdensplan.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Producenten af luksusbiler, jetmotorer til fly med mere, Rolls-Royce, splitter nu sin it-strategi op og skifter fra én it-leverandør til en hel stribe af specialiserede leverandører.

Til at holde styr på dem har Rolls-Royce hyret it-konsulentvirksomheden Capgemini, fremgår det af en pressemeddelelse.

»Capgemini skal sikre, at de forskellige leverandører og deres løsninger er nøjagtigt afstemte, fuldt integrerede og centralt kontrollerede, så de cirka 40.000 Rolls-Royce it-brugere verden over kan drage nytte af en problemfri service af højeste kvalitet,« hedder det i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konsulentfirmaet får blandt andet også ansvaret for supporten af størstedelen af Roll-Royces Enterprise Resource Planning (ERP) og Supply Chain softwaresystemer.

Aftalen mellem de to selskaber løber over en treårig periode med mulighed for yderligere to års forlængelse.

**Capgemini placerer sig i midten af Rolls-Royces nye it-strategi**

Rolls-Royce skifter fra én enkelt til en række specialiserede it-leverandører. Capgemini skal stå for at sikre central kontrol og effektiv integration af de forskellige it-services.

Vallensbæk, 21. marts 2012 – Capgemini kommer til at spille en central rolle i den nye multi-leverandør it-strategi, som Rolls-Royce nu vil implementere. Der er tale om en treårig samarbejdsaftale med mulighed for yderligere to års forlængelse. I sin rolle som central koordinator skal Capgemini arbejde tæt sammen med Rolls-Royce for at sikre effektiv integration af de specialiserede it-outsourcing services leveret af en række leverandører, der skal sørge for den bedst mulige support til Rolls-Royces drift i 50 lande verden over. Rolls-Royce er en af verdens førende leverandører af motorer og services til civil og militær luftfart, skibsfart og energisektoren.

Med den nye strategi udskifter Rolls-Royce en enkelt it-leverandør med en række specialiserede outsourcingpartnere, der hver især skal levere best-of-breed komponenter og services og dermed styrke kvaliteten, fleksibiliteten og reaktionstiden for virksomhedens samlede it-system.

Capgemini skal sikre, at de forskellige leverandører og deres løsninger er nøjagtigt afstemte, fuldt integrerede og centralt kontrollerede, så de ca. 40.000 Rolls-Royce IT brugere verden over kan drage nytte af en problemfri service af højeste kvalitet.

Capgemini bliver desuden direkte ansvarlig for support af en række centrale applikationer i Rolls-Royce, inklusiv størstedelen af virksomhedens Enterprise Resource Planning (ERP) og Supply Chain softwaresystemer.

”Det er af afgørende betydning, at vores verdensklasses produkter, services og ansatte understøttes af et verdensklasses it-system, hvilket netop er formålet med vores nye strategi. Capgemini vil som servicekoordinator være helt central for denne strategi, og vi ser frem til et tæt samarbejde de kommende år,” siger Rolls-Royces CIO Simon Ricketts.

Dokumenteret succes
I konkurrence med en række andre it-leverandører blev Capgemini valgt på grund af virksomhedens dokumenterede succes med at håndtere multi-leverandør it-miljøer på vegne af store multinationale virksomheder og store offentlige organisationer. En anden vigtig faktor er Capgeminis ekspertise indenfor datasikkerhed, som virksomheden har opbygget gennem opgaver for politiet, luftfart, forsvar, sikkerhedsorganisationer og skattemyndigheder i en række lande.

Rolls-Royce implementerer for alvor sin multileverandørstrategi efter en transitionsfase, der forventes at vare resten af 2012.

Kontrakten med Rolls-Royce afspejler Capgeminis førende markedsposition og kompetencer inden for integration af teknologiydelser, som Capgemini i forvejen har stort fokus på og forventer vil vokse yderligere som forretningsområde.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
28. marts 2012 kl. 06:43

Rolls-Royce plc. er et firma, der producerer flymotorer. Rolls-Royce Motor Cars er et firma, der producerer biler. Disse har været skilt siden 1973, se f.eks. http://en.wikipedia.org/wiki/Rolls-Royce. Den omtalte kontrakt omfatter alene Rolls-Royce plc.

Billedet og en del af teksten er således misvisende.