Canonical gør nyt forsøg med Ubuntu-telefon med mindre fokus på apps

Små prøvesalg og mindre behov for at få udviklet deciderede apps er opskriften fra Canonical til et nyt forsøg på at give Ubuntu en chance på smartphone-markedet.

Linux-distroen Ubuntu er populær blandt desktop-Linux-brugere, men flere forsøg på at udbrede dén succes til smartphone-markedet er slået fejl. Nu prøver Canonical, der står bag Ubuntu, med en ny tilgang, skriver BBC.

Canonical vil i samarbejde med spanske BQ om at producere smartphones med Ubuntu-platformen, men telefonerne skal i første omgang sælges i mindre partier, som skal give Canonical mulighed for at justere på platformen ud fra tilbagemeldingerne fra de, fortrinsvis udviklere, som får telefonerne i hænderne.

Der har tidligere været forsøg på at få opbakning til Ubuntu-baserede smartphones gennem blandt andet crowdfunding, men det er endnu ikke lykkedes at få projekterne i mål i en grad, som har fået Ubuntu-telefoner ud i butikkerne.

Canonical vil også forsøge sig med en anden tilgang i forhold til en anden stor forhindring for nye smartphone-platforme, nemlig udbuddet af applikationer.

Tanken er at gemme de egentlige apps af vejen og i stedet bruge Scopes, som samler information i særlige faneblade på telefonen. Ifølge Canonical vil det gøre det billigere og lettere for udviklere, fordi de ikke skal lave en decideret applikation til platformen, men blot integrere deres tjeneste med Ubuntu Scopes.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere