Canonical gør nyt forsøg med Ubuntu-telefon med mindre fokus på apps

9. februar 2015 kl. 15:074
Små prøvesalg og mindre behov for at få udviklet deciderede apps er opskriften fra Canonical til et nyt forsøg på at give Ubuntu en chance på smartphone-markedet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Linux-distroen Ubuntu er populær blandt desktop-Linux-brugere, men flere forsøg på at udbrede dén succes til smartphone-markedet er slået fejl. Nu prøver Canonical, der står bag Ubuntu, med en ny tilgang, skriver BBC.

Canonical vil i samarbejde med spanske BQ om at producere smartphones med Ubuntu-platformen, men telefonerne skal i første omgang sælges i mindre partier, som skal give Canonical mulighed for at justere på platformen ud fra tilbagemeldingerne fra de, fortrinsvis udviklere, som får telefonerne i hænderne.

Der har tidligere været forsøg på at få opbakning til Ubuntu-baserede smartphones gennem blandt andet crowdfunding, men det er endnu ikke lykkedes at få projekterne i mål i en grad, som har fået Ubuntu-telefoner ud i butikkerne.

Canonical vil også forsøge sig med en anden tilgang i forhold til en anden stor forhindring for nye smartphone-platforme, nemlig udbuddet af applikationer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tanken er at gemme de egentlige apps af vejen og i stedet bruge Scopes, som samler information i særlige faneblade på telefonen. Ifølge Canonical vil det gøre det billigere og lettere for udviklere, fordi de ikke skal lave en decideret applikation til platformen, men blot integrere deres tjeneste med Ubuntu Scopes.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
11. februar 2015 kl. 10:54

Mon det er fordi 1. udbud er udsolgt allerede. Der står

"More units available in the next flash sale" på siden.

1
9. februar 2015 kl. 20:45

Jeg ser frem til at få fingrene i den, hvis det altså kan lade sig gøre at finde frem til en.