Canon bruger ansigtsgenkendelse til at kontrollere ansattes smil

18. juni 2021 kl. 10:438
Canon bruger ansigtsgenkendelse til at kontrollere ansattes smil
Illustration: Canon.
'Smile recognition' er ifølge det amerikanske techmedie The Verge det seneste eksempel på dystotopisk arbejdsplads-overvågning.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Kamera- og teknologivirksomheden Canon har gjort et noget atypisk tiltag for at højne arbejdsmoralen på sine kinesiske kontorer.

Nye kameraer sikrer nemlig, at kun smilende medarbejdere kan booke møder og komme ind på kontorer - ifølge The Verge for at sikre, at alle er glade. Hele tiden.

Canon Information Technology annoncerede allerede dette nye værktøj sidste år, men det her ikke fået nogen særlig opmærksomhed før nu.

Ifølge den lidet objektive artikel er denne form for ansigtsgenkendelse, om end dystopisk, i den mere harmløse afdeling for ansigtsgenkendelse, fordi den er åbenlys. Andre systemer, skriver The Verge, er langt mere omsiggribende og skjulte.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
20. juni 2021 kl. 11:51

Selvfølgeligt totalt dystopisk fra VORES synspunkt, men vi glemmer lige at Canon er Japansk som Harry Jessen også pointerede ovenfor, og måske giver det mening i DERES kultur? De gør også andre 'skøre' ting i Japan, prøv at skrive 'japanese gameshows' ind i youtube...

Ikke for at undskylde det selvfølgelig, jeg syntes det er ækelt og idiotisk, men det er nødvendigt at anderkende at man ikke altid kan forstå hvorfor fremmede kulturer gør som de gør. De syntes måske også vi er totalt bløde i bolden når vi brænder figurer af kvinder af på et bål f.eks...

8
20. juni 2021 kl. 00:13

Det har altid været en del af kinesisk propaganda at folk skulle gå rundt og smile....se alt det gamle propaganda med Mao.

Folket er lykkeligt, derfor smiler det......

3
18. juni 2021 kl. 16:23

Der må være tale om en forsinket aprilsnar eller bare fake news - simpelhen. Selv ikke de mest vrangsindede kinesere kan finde på sådan noget. Vel?

2
18. juni 2021 kl. 13:59

Syge mennesker der tror at smil = indre glæde :-(

Hvis alle går rundt og smiler sindssygt, vil dem, der virkelig har det skidt, kun få det værre.

Men hvorfor stoppe der? Altså elektriske stød fra et halsbånd, hvis man sukker eller hæver stemmen, det må da være vejen til et harmonisk firma. Eller mindre dramatisk: Låse den slags skadevoldere inde på toilettet - automatisk.

1
18. juni 2021 kl. 13:33

Syge mennesker der tror at smil = indre glæde :-(