Canon bruger ansigtsgenkendelse til at kontrollere ansattes smil

Illustration: Canon
'Smile recognition' er ifølge det amerikanske techmedie The Verge det seneste eksempel på dystotopisk arbejdsplads-overvågning.

Kamera- og teknologivirksomheden Canon har gjort et noget atypisk tiltag for at højne arbejdsmoralen på sine kinesiske kontorer.

Nye kameraer sikrer nemlig, at kun smilende medarbejdere kan booke møder og komme ind på kontorer - ifølge The Verge for at sikre, at alle er glade. Hele tiden.

Canon Information Technology annoncerede allerede dette nye værktøj sidste år, men det her ikke fået nogen særlig opmærksomhed før nu.

Ifølge den lidet objektive artikel er denne form for ansigtsgenkendelse, om end dystopisk, i den mere harmløse afdeling for ansigtsgenkendelse, fordi den er åbenlys. Andre systemer, skriver The Verge, er langt mere omsiggribende og skjulte.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Ditlev Petersen

Syge mennesker der tror at smil = indre glæde :-(

Hvis alle går rundt og smiler sindssygt, vil dem, der virkelig har det skidt, kun få det værre.

Men hvorfor stoppe der? Altså elektriske stød fra et halsbånd, hvis man sukker eller hæver stemmen, det må da være vejen til et harmonisk firma. Eller mindre dramatisk: Låse den slags skadevoldere inde på toilettet - automatisk.

  • 22
  • 0
#4 Henrik Madsen

Der må være tale om en forsinket aprilsnar eller bare fake news - simpelhen. Selv ikke de mest vrangsindede kinesere kan finde på sådan noget. Vel?

Og så glemmer vi lige behændigt at Danmark ikke er sååå mange år efter Kina.

Sidst med det her corona pas som på sigt med garanti kommer til at fungere som et social Credit score identifikation middel.

  • 11
  • 27
#10 Tobias Skytte

Selvfølgeligt totalt dystopisk fra VORES synspunkt, men vi glemmer lige at Canon er Japansk som Harry Jessen også pointerede ovenfor, og måske giver det mening i DERES kultur? De gør også andre 'skøre' ting i Japan, prøv at skrive 'japanese gameshows' ind i youtube...

Ikke for at undskylde det selvfølgelig, jeg syntes det er ækelt og idiotisk, men det er nødvendigt at anderkende at man ikke altid kan forstå hvorfor fremmede kulturer gør som de gør. De syntes måske også vi er totalt bløde i bolden når vi brænder figurer af kvinder af på et bål f.eks...

  • 12
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere