Canadisk vagthund: Facebook fik ikke tilstrækkelig samtykke i sag om personlige data

Illustration: nopparat.k / Bigstockphoto.com
Konklusionen fra privacykommissæren i Canada fører til, at Facebook anklages for lovbrud grundet deres håndtering af personlige data.

The Office of the Privacy Commissioner of Canada konkluderer i ny rapport, at Facebook har ageret uansvarligt i forhold til indsamlingen af personlige data fra platformens brugere. Facebook har uden fyldestgørende samtykke fra sine brugere benyttet sig af data af personlig karakter.

Det skriver Theregister.co.uk

Rapporten fra Canadas privacykommissær blev sat i værk efter sagen om Cambridge Analytica og indsamlingen af personlige data tilbage i marts 2018. Ifølge den canadiske myndighed har Facebook afvist rapportens anbefalinger og krav til tech-giganten, hvorfor man nu hiver Facebook for domstolen.

Privacykommissær Daniel Therrien mener, at Facebook ikke har taget myndighedens krav alvorligt, og han kritiserer, at det overhovedet er muligt at ignorere henvisningerne fra The Office of the Privacy Commissioner of Canada.

»Det er uholdbart, at organisationer kan afvise de juridiske fund fra mit kontor som simple meninger,« siger Daniel Therrien.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Hans Nielsen

»Det er uholdbart, at organisationer kan afvise de juridiske fund fra mit kontor som simple meninger,« siger Daniel Therrien.

For lave bødetakster og manglende fængselsstraf .

Hvis der kunne komme flere 2 eller 4 procent børder, og/eller fængselstraf hvis ledene facebook medarbejder landet i Canada. Så kunne det være man tog udtagelser alvorligt ?

  • 3
  • 0
Jon Linde

Evt suppleret med en efterlysning af ledende medarbejdere gennem Interpol.
Et land udleverer nok ikke egne statsborgere, men hvis personen tager til et 3. land...

Jeg er sikker på at der er de færreste direktører og divisionschefer som vil finde det attraktivt at have en topstilling som reelt forhindrer dem I at tage til udlandet på firmarejse såvel som ferie.

"Skat, flyv du bare hjem med ungerne. De her flinke mænd i uniform vil gerne have at jeg bliver 5 minutter længere..."

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere