Canada lokker skræmte amerikanere med NSA-fri zone

Amerikanske virksomheder som Google og Facebook skal droppe sine servere på amerikansk jord og lægge dem i Canada, så de undgår NSA-overvågning, lyder opfordringen.

Læg jeres servere i Canada, så jeres brugere sikres privacy fra NSA og spar penge på elregningen.

Sådan lyder det angiveligt fra en lang række canadiske virksomheder til Facebook, Google, Amazon og flere andre, som opbevarer data på sine kunder i USA. Det skriver den canadiske avis The Star.

Tilbuddet kommer i kølvandet på de seneste måneders afsløringer af, hvordan NSA overvåger amerikanerne gennem deres e-mails, computere og lignende. Altsammen noget, offentligheden har fået klarhed over takket være den tidligere NSA-konsulent Edward Snowden.

Derfor foregår der i Canada en stor politisk spin-kampagne, som skal overbevise de amerikanske virksomheder om, at de skal flytte data væk fra USA's jord, så NSA ikke kan snage. Det mener i hvert fald Robert Hart, som er grundlægger af 'The Canadien Cloud Counsil'.

»Der er politiske kræfter i gang lige nu i Canada for at trække de store amerikanske virksomheder over på canadisk jord, så de får flyttet deres cloud-aktivitet,« siger Robert Hart til The Star.

Ifølge avisen vil den amerikanske økonomi på tre år gå glip af svimlende 191 milliarder kroner, hvis en række store virksomheder valgte at tage imod det canadiske tilbud - eller lignende tilbud fra andre lande.

Dermed er der mange arbejdspladser og store værdier på spil, når eksempelvis Facebook og Google skal bygge datacentre. Canada bryster sig desuden også af at have nogle lavere elpriser og bedre klima til datacentre end USA, skriver The Star.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Michael Hansen

Eller nogen af de andre five eyes lande. (US/Canada/UK/Australien/NZ)

Ville da give mere mening i EU, men er måske lidt biased, i det mindste har vi da ret til privatliv skrevet ind i EU forfatningen, modsat ovenstående.

Selvom det er et sort hul hvad angår efterretnings tjenester i EU, der er stort set fritaget for ovenstående, og de sikkert overvåger og sender det videre til NSA anyway.

(Relateret link til ovenstående: 30C3 talk)

 • 0
 • 0
Torben Mogensen Blogger

er en yndet disciplin i det skydevåbengale USA. Mere specifikt har sikkerhedslobbyister haft held til at styre USAs politik efter eget forgodtbefindende, så der bliver brugt svimlende beløb på virkningsløse og indgribende "sikkerhedsforanstaltninger", der kun gavner sikkerhedsindustrien. Og hvis nogen protesterer, så er de på terroristernes side.

Ud over NSA-eksemplerne, så skyldes USAs krav om full-body scannere i lufthavne alene, at ejeren af fabrikken (som var medlem af kongressen) talte varmt for sagen i kongressen. Beslutningen blev taget uden nogen form for forundersøgelse af egnethed osv.

Alle disse "sikkerhedstiltag" gør det dyrt og bøvlet at bo eller lave virksomhed i USA, udover at der snages i privates og virksomheders gøren og laden. Så det vil ikke være underligt, hvis ressourcestærke virksomheder (og privatfolk) flygter til mere fornuftige steder.

 • 0
 • 0
Robert Larsen

...hvad skulle det hjælpe at ligge sine data i Canada eller Europa?

NSA snager vel, hvor det passer dem. Der er lidt tvivl om, hvorvidt de må spionere på amerikanere uden en begrundet mistanke, men i udlandet må de gøre, hvad de vil.

Eller har jeg misforstået noget?

 • 0
 • 0
Henrik Christensen

... eksempelvis signalet om, at privacy matters? uanset om det faktisk hjælper burde signalværdien have effekt... hvis de fleste flytter, fordi de tror det hjælper, så måske både modtager og afleverende part vil fokusere lidt mere på respekten for det, som er årsagen til flytningen, forventning om anstændig privacy respekt?

 • 0
 • 0
Jeppe Geer

taget i betragtning at Facebook til Androids nyeste update, kræver adgang til at læse dine SMSer og e-mail, og sende e-mails uden dit vidende, iøvrigt uden at de bekymrer sig om at begrunde disse nye tilladelser, så tror jeg Facebook er ligeglade med, om deres brugere bekymrer sig om privacy.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere