Canada åbner verdens første bitcoin-hæveautomat

Vil du gerne veksle dine canadiske dollars til bitcoins? Alt, hvad du behøver, er et kreditkort og en håndflade, der kan scannes.

I næste uge åbner verdens første bitcoin-automat. Det skriver CBC. Automaten åbner i den canadiske by Vancouver og er den første af fem bitcoin-maskiner, der skal placeres forskellige steder i Canada.

Manden bag automaterne hedder Mitchell Demeter, og han er medstifter og medejer af virksomheden Bitcoiniacs, der handler med bitcoins.

»Det gør det nemmere for folk at købe og sælge bitcoins, og forhåbentlig vil det gøre anvendelsen af bitcoin mere tilgængelig for folk,« siger Mitchell Demeter om projektet til CBC.

Automaterne kommer til at fungere på den måde, at man veksler canadiske dollars til et tilsvarende beløb i den digitale valuta, der så automatisk overføres til brugerens bitcoin-wallet. For at undgå hvidvask af penge er der en øvre grænse på 3000 dollars om dagen, og der kræves en håndfladescanning for at bruge automaterne.

De fire resterende bitcoin-automater lanceres i december måned, og bitcoiniacs håber at kunne placere dem i andre canadiske storbyer som Toronto, Montreal, Calgary og Ottawa.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Tommy Larsen

Man kan vel næppe kalde det for en hæveautomat, da alt man kan iflg artiklen er at sætte sine dollars ind på en bitcoin konto, og ikke hæve sine bitcoins for det omvendte? Endvidere studser jeg lige lidt over at man "kun" kan sætte 3000 dollars ind om dagen for at undgå hvidvask, det er med dagens kurs ca 15500 kr, hvis man gør det hver dag over en periode, så er der nok noget snavs et eller andet sted ;)

  • 3
  • 0
Kristoffer Palmhøj Sminge

Som jeg læser det:

Vores kunder er alle mennesker der tjener almindelig gode sorte penge eller folk der ønsker at købe ulovlig substanser over nettet. Vi tager % af deres indsatte gebyr.

Vi indfører en maksimal indsætningsgrænse og sætter biometri på for at det skal se ud som om at vi bekæmper ulovligheder, omend vi godt ved at disse let kan omgås.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere