Cambridge Analytica's britiske kontor skal ransages af vagthund

Efter at have forsøgt at skaffe sig adgang til Cambridge Analytica's kontorer i størstedelen af denne måned, har den britiske vagthund Information Commissioner's Office endelig fået en ransagningskendelse.

Den britiske vagthund Information Commissioner's Office (ICO) har fået lov til at ransage Cambridge Analytica's kontorer i London, for at se om den skandaleombruste virksomhed stadig sidder inde med data taget fra Facebook uden brugernes samtykke.

Det skriver The Register.

ICO annoncerede, at de ville søge om en ransagningskendelse i starten af sidste uge, hvorefter det kom frem, at vagthunden har forsøgt at skaffe sig adgang i størstedelen af denne måned

Læs også: Nyhedsanalyse: Data blev råhøstet fra Facebook-brugerne - bag et videnskabeligt figenblad

Domstolen Woolwich Crown Court gav ICO ret til ransagningen fredag efter en fem timer lang høring, og deres advokat Ben Summers udtalte sig ifølge The Register i retten:

»Der er en række udfordringer som ICO skal klare for at få kendelsen. En af dem er spørgsmålet om, hvorvidt domstolen tror, at beviserne rent faktisk befinder sig på grunden.«

Advokater fra Cambridge Analytica argumenterede ved høringen mod kendelsen med, at virksomhedens moderselskab SLC Elections Ltd. allerede havde givet ICO adgang til kontorerne.

Læs også: Danske partier mørklægger brug af Facebook-data til vælger-påvirkning

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere