Cambridge Analytica lukker ned

Bagmænd har dog allerede stiftet ny datavirksomhed kaldet Emerdata Limited med hovedkvarter i moderselskabets kontorer, skriver britisk medie.

Cambridge Analytica og moderselskabet SCL Elections ophører med at eksistere. Det meddelte den skandaleombruste datavirksomhed i går på sin hjemmeside.

Valget er truffet efter måneder med massiv modgang for virksomheden, efter en tidligere ansat afslørede, hvordan virksomheden uretmæssigt havde samlet data fra 87 mio. Facebook-brugere til brug i blandt andet valgkampagner.

Læs også: Mikko Hyppönen på Infosecurity: Valgkampagner på sociale medier bør forbydes

»I løbet af de sidste måneder har Cambridge Analytica været mål for flere grundløse beskyldninger og er, på trods af virksomhedens indsats for at redde omdømmet, blevet sværtet til for aktiviteter, der ikke er ulovlige, men endda bredt accepteret som en standard del af online-reklame i både de politiske og kommercielle arenaer,« skriver virksomheden blandt andet.

Disse beskyldninger har skræmt »stort set alle kunder« væk, fortsætter virksomheden.

Ifølge det britiske netmedie The Register er der dog allerede registreret en ny datavirksomhed kaldet Emerdata Limited, der har hovedkvarter i SCL Elections' kontorer.

Læs også: Cambridge Universitet afviste Analytica-projektet: Langt under den etiske standard

Flere investorer og direktører fra Cambridge Analytica og SCL Elections er ifølge The Register gengangere i den nye virksomhed, som blev stiftet i midten af 2017 og har øget aktiviteten, siden skandalen ramte medierne tidligere i år.

Den 28. marts blev den fungerende administerende direktør for Cambridge Analytica, Alexander Taylor, således udnævnt til direktør i Emerdata Limited, hvor også søskendeparret Jennifer og Rebekah Mercer - døtrene af milliardæren Robert Mercer, som stiftede og finansierede virksomheden - sidder som direktører.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere