Californien vil tvinge it-branchens overvågning frem i lyset

Illustration: arkiv
Et lovforslag skal tvinge firmaer til at offentliggøre, hvilke typer af informationer de indsamler, samt give borgere mulighed for at fravælge salg af informationer om dem. Lovforslaget modarbejdes dog af it-giganter, som smider penge efter modstandere af forslaget.

En ny californisk lov, kaldet California Consumer Privacy Act, skal tvinge firmaer til at offentliggøre, hvilke typer af informationer de indsamler, eksempelvis data brugt til målrettet markedsføring. Loven skal også tillade borgere at fravælge salg af informationer om dem.

Det skriver The Verge

Forslaget møder dog modstand fra en lobbygruppe, der har iværksat en politisk kampagne imod forslaget. Ikke så overraskende støtter nogle af verdens største it-giganter modstandergruppen.

Ifølge opgørelser om kampagnestøtte, har Facebook, Google, AT&T, and Verizon hver doneret 200.000 amerikanske dollars, Amazon og Microsoft har doneret 195.000 dollars, og Uber har doneret 50.000.

Facebook har efter høringer i den amerikanske kongres besluttet ikke at støtte kampagnen yderligere, men andre fortsætter ufortrødent modstanden, med henvisning til, at lovforslaget vil få omfattende konsekvenser for deres forretning.

»At beskytte folks informationer er kritisk for at bibeholde deres tillid – et princip Amazon er bygget på. Selvom vi er enige med initiativets overordnede mål, om at sikre forbruger privacy, er vi bekymrede over de uhåndterlige krav, som vil hindre vores mulighed for til at udvikle os på vegne af vores kunder. Vi ser frem til at samarbejde med lovgiverne, og finde en løsning der tillader os at gøre begge dele,« siger en talsperson for Amazon.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder