Californien vil tvinge it-branchens overvågning frem i lyset

Illustration: arkiv
Et lovforslag skal tvinge firmaer til at offentliggøre, hvilke typer af informationer de indsamler, samt give borgere mulighed for at fravælge salg af informationer om dem. Lovforslaget modarbejdes dog af it-giganter, som smider penge efter modstandere af forslaget.

En ny californisk lov, kaldet California Consumer Privacy Act, skal tvinge firmaer til at offentliggøre, hvilke typer af informationer de indsamler, eksempelvis data brugt til målrettet markedsføring. Loven skal også tillade borgere at fravælge salg af informationer om dem.

Det skriver The Verge

Forslaget møder dog modstand fra en lobbygruppe, der har iværksat en politisk kampagne imod forslaget. Ikke så overraskende støtter nogle af verdens største it-giganter modstandergruppen.

Ifølge opgørelser om kampagnestøtte, har Facebook, Google, AT&T, and Verizon hver doneret 200.000 amerikanske dollars, Amazon og Microsoft har doneret 195.000 dollars, og Uber har doneret 50.000.

Facebook har efter høringer i den amerikanske kongres besluttet ikke at støtte kampagnen yderligere, men andre fortsætter ufortrødent modstanden, med henvisning til, at lovforslaget vil få omfattende konsekvenser for deres forretning.

»At beskytte folks informationer er kritisk for at bibeholde deres tillid – et princip Amazon er bygget på. Selvom vi er enige med initiativets overordnede mål, om at sikre forbruger privacy, er vi bekymrede over de uhåndterlige krav, som vil hindre vores mulighed for til at udvikle os på vegne af vores kunder. Vi ser frem til at samarbejde med lovgiverne, og finde en løsning der tillader os at gøre begge dele,« siger en talsperson for Amazon.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere