Californien forbyder bots der udgiver sig for at være mennesker

Illustration: Ramcreativ, BigStock
En ny lov i Californien påbyder bots at informere om deres ikke-menneskelige natur, hvis de bliver brugt til at sælge et produkt eller påvirke vælgere.

Det er slut med Turing-tests for Californiere, i hvert fald når det kommer til bots, der gerne vil sælge noget eller påvirke vælgere.

Det skriver magasinet The New Yorker.

Læs også: Findes der en chatbot jeg kan elske?

Loven skal blandt andet forhindre politiske organisationer i at bruge bots til at give et kunstigt indtryk af græsrodsopbakning.

Læs også: Chatbotten spiser mennesker

Chatbots ud over det hele

Chatbots har de seneste år været et populært redskab til formål som kundeservice.

Botsne spænder i kompleksitet fra skumle spam-bots, der sender et lille repertoire af beskeder i en tilfældig rotation til store AI-baserede projekter fra tech-giganter som Microsoft og Facebook.

Også i Danmark er chatbots populære, og flere kommuner har givet sig i kast med ’borgerservice-chatbots’, der skal hjælpe kommunernes borgere med at finde rundt i bureaukratiet.

Læs også: Kommuner kæmper med datagrundlaget til chatbots: »Vi har lavet nogle klassiske fodfejl«

Men ikke alle er lige glade for de digitale sludrechatoller. Det kan nemlig komme til at blive sværere at nå ind til et rigtigt menneske, hvis en virksomhed eller organisation erstatter mennesker med bots.

Yderligere har forskere udtrykt bekymring for, at chatbots kan blive diskriminerende på grund af en overvægt af hvide mænd i træningsdata, en problemstilling som går igen i en række maskinlæringsbaserede systemer, hvor træningssættet ikke er helt afbalanceret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize