Microsoft propper Navision-motor ind i C5

Damgaard Datas klassiske Concorde-programserie har sunget på sidste vers. Den nye version af C5 er på flyttet over på på Dynamics Nav-platformen.

Efter knapt 20 år lever Damgaard Datas C5-økonomisystem frem over kun videre af navn og udseende. Den nye version, Microsoft Dynamics C5 2014, er nemlig ikke længere baseret på C5-motoren, men derimod den gamle konkurrent Navision. Det skriver Microsoft i et blogindlæg.

Concorde og Navision var de to store danskudviklede økonomisystemer på det danske marked i 1990'erne, hvor Concorde henvendte sig til de mindre virksomheder og Navision til de store.

Siden fusionerede Navision og Damgaard Data, og kort efter blev det sammenlagte firma købt af Microsoft, som ønskede at få foden inden for på markedet for ERP- og økonomisystemer.

Udviklingen af Dynamics C5, AX og Nav, som de to virksomheders tre primære produkter hedder i dag, foregår stadig i Danmark. Dynamics C5 er det mindste af de tre produkter, og langt de fleste licenser sælges i Danmark og et par andre nordiske lande.

Microsoft oplyser, at skiftet fra C5's egen platform til Nav-platformen vil være med til at fremtidssikre Dynamics C5, fordi det blandt andet vil være muligt at afvikle C5 på Microsofts cloud-platform Windows Azure.

Det ligger dog samtidig også mellem linjerne, at Microsoft næppe er interesserede i at vedligeholde en produktplatform, som stort set kun sælges på det danske marked. Derfor kan et skift til Nav-platformen ses som en måde at holde liv i produktet, efter supporten for den nuværende udgave udløber i 2018.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere