C vinder igen over Java som verdens mest populære sprog

9. januar 2013 kl. 10:034
C vinder igen over Java som verdens mest populære sprog
Illustration: Java.
Java må igen nøjes med en kneben andenplads efter C i kampen om at være det mest anvendte programmeringssprog. Samtidigt er Objective-C årets højdespringer.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Udviklingen af applikationer til iPhone, iPad og Macs er eksploderet så meget, at Objective-C stiger massivt i udbredelse år for år. Derfor vinder Objective-C højdespringerprisen igen i år i Tiobe-indekset over, hvilke programmeringssprog, der er mest brugt lige nu.

Softwarefirmaet Tiobe har i mange år analyseret, hvilke sprog der er mest interesse for, gennem statistik fra søgemaskiner, salg af instruktionsbøger og kurser, samt mange andre kilder, som tilsammen giver et billede af, hvor mange udvikler, som bruger sproget.

Indekset for januar 2013 viser, at C ligesom i foråret 2012 tager førstepladsen med et mulehår foran Java, som ellers siden 2001 har været ganske dominerende. Markedsandelen for C er på 17,9 procent, mens Java nu har 17,4 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Objective-C springer fra en femteplads til en tredjeplads og har ifølge Tiobe-indekset 10,3 procent udbredelse blandt verdens udviklere. I kommentarerne til analysen skriver Tiobe dog, at Objective-C efter en voldsom vækst fra 2009 og frem nu må formodes at have nået et niveau, der ikke stiger meget mere.

Modsat er Microsofts C# faldet fra tredje- til femtepladsen, mens danskeren Bjarne Stroustrups C++ ligger stabilt på fjerdepladsen med en andel på 9,1 procent.

Se hele listen og udviklingen siden 2001

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
9. januar 2013 kl. 17:22

Når du laver en jobsøgning spørger du egentlig "Hvad er det for et sprog som virksomheder ikke kan finde udviklere til?".

Det kan så have noget med sproget at gøre, udbuddet eller opgaven der skal løses. Men et sprog kan være "Mættet" i den forstand at alle jobs er besat og stadig være langt mere anvendt. Mit bud på populære sprog som rigtigt mange har prøvet at skrive programmer i er Python, PHP eller Javascript.

1
9. januar 2013 kl. 11:42

populær != benyttet

Jeg er spændt på, hvor meget man kan presse javascript (og MS's/google's afarter), hvis vi om 5 år i stedet begynder, reelt, at kunne bruge html5 til apps. Det vil gøre livet noget nemmere med alle med løsninger, der rent faktisk virker på alle platforme - men kan ske det er utopi :=)