C overhaler Java som mest populære programmeringssprog

Ny opgørelse fra IEEE Spectrum placerer C øverst, mens en lang række big data-relaterede sprog også kravler op ad ranglisten.

Efter flere år på andenpladsen har C overhalet Java. Python har byttet plads med C++, og dermed taget tredjepladsen, imens at R har presset sig ind i top 5 på bekostning af C#.

Det skriver Teknologimediet IEEE Spectrum, der har lavet en opgørelse over programmeringssprogs popularitet ud fra 10 forskellige kilder opdelt i 12 kriterier. Du kan se en interaktiv oversigt på deres hjemmeside, hvor der er mulighed for at se specifikke ranglister for fx web- eller mobiludvikling.

Python og R's stigende popularitet hænger sammen med en tilsvarende udvikling for big data-sprog såsom Go, Julia og Scala. Alle bruges til især data mining.

Google og Apple kan bryste sig af, at deres sprog Go og Swift indtager flotte pladser på IEEEs barometer og dermed forbedrer deres position i forhold til sidste år. Det er kun tredje år i træk, at IEEE har regnet sig frem til en oversigt over populære sprog.

Apples Swift og flere andre programmeringssprog debuterede sidste år på oversigten, men i 2016 er der ingen debutanter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Peter Christiansen

C til micro controllere tilbyder naturligvis kun et subset af c std. biblioteket, men det er stadig c.

Dog giver jeg dig ret mht auduino, det er ikke et programmerings sprog, men et api i c.

og selvfølgelig er det helt i hegnet at kalde html for et programmeringssprog.

Godt at c at der stadig er gang i c.

 • 2
 • 0
#3 Casper Bang

Når IEEE inkl. "sprog" som SQL og HTML der ikke er Turing komplette, må man som professionel betragte IEEE listen som sludder for en sladder (det er IEEE/ACM gode til).

Tiobe har iøvrigt overvåget dette emne i rigtig mange år, og kommer til en ganske anden konklusion der nok er mere retvisende: http://www.tiobe.com/tiobe-index/

 • 1
 • 0
#6 Troels Henriksen

Når IEEE inkl. "sprog" som SQL og HTML der ikke er Turing komplette, må man som professionel betragte IEEE listen som sludder for en sladder (det er IEEE/ACM gode til).

Hvad er der galt med sprog der ikke er Turing-komplette? De kan have ret store fordele når de gælder analyse, sikkerhed, og ydelse.

Dermed ikke sagt at listen ikke har detaljer jeg finder suspekte. Er Haskell virkelig tyve gange mere populært end OCaml? Og mere end F#, der slet ikke er på listen, så vidt jeg kan se?

Det er dog ganske plausibelt at Haskell er mere populært end Delphi/Pascal. Det kræver ikke megen fart at overhale en afdød i et kapløb.

 • 0
 • 0
#7 Kim Bøndergaard

Hvis ret skal være ret så er det en C++ compiler der bruges til Arduino og store dele af fx libraries er baseret på class objekter. Bortset fra setup() og loop() interfaces er man som udvikler frit stillet til også at bruge classes og inheritance.

 • 1
 • 0
#8 Lasse Lindgård

Er der nogen der kan forklare mig hvor alle de C udviklere sidder henne?

Jeg tror aldrig at jeg har mødt en som (stadig) arbejder med C. Jeg har mødt nogle stykker som har arbejdet med det engang, men nu? Jeg møder aldrig nogen i mit arbejdsliv eller på konferencer.

Mit indtryk er de meget få som laver systemprogrammering er på vej til at gå over til at lave det i Go eller Rust.

Men de fleste jobs ligger i Java, C# og JavaScript. Det er da helt uden for diskussion.

Jeg tror at der er noget meget galt med deres metoder. Det må være for svært at søge på "C" uden at få falske positiver. Prøv selv at finde et job som C-programmør på jobindex.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere