C# 7.0 afliver unødvendige variabel-deklarationer

Den nye udgave af Visual Studio betyder også en ny udgave af C#, der byder på out-variable og en opdatering af Switch-udtryk.

Microsoft er på vej med C# 7.0, som kan afprøves i den seneste udgave af Microsofts udviklingsmiljø Visual Studio 2015. Den nye version af C# byder først og fremmest på mindre tilpasninger, der vil virke bekendte for udviklere, der arbejder med andre sprog.

Eksempelvis er Tuples nu udbygget. Tidligere skulle man specifikt kalde klassen Tuple, men nu bliver det muligt at bruge tuples som en type, sådan som det kendes i andre sprog.

Microsoft har også tilføjet muligheden for at erklære en out-variabel som en parameter til et funktionskald, uden først at skulle deklarere den, før man kalder funktionen.

Switch bliver udbygget, så man kan bruge mere generelle udtryk til at evaluere de enkelte case-klausuler. Det er en del af tilføjelsen af patterns og pattern matching, som er udbredt i funktionelle sprog, og altså nu også kommer til C# - i første omgang dog i begrænset omfang.

Det er en del af en større tendens for C#, der begynder at give mulighed for at programmere i en stil, der ikke kræver helt klassisk objektorienteret kode.

Flere ændringer er opsummeret i dette blogindlæg fra Microsofts Mads Torgersen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Torben Mogensen Blogger

Flere og flere faciliteter fra F# finder vej til C#, så de ender med bare at blive det samme sprog med to forskellige syntakser. Jeg ved ikke hvor meget mening, det giver, så et alternativ er at gøre F# mere forskellig fra C# ved at skære ned i de objektorienterede dele af F#. Det kunne også gøre typeinferensen i F# mere komplet, så man ikke behøver så mange eksplicitte typeangivelser.

  • 0
  • 0
#3 Troels Henriksen

Flere og flere faciliteter fra F# finder vej til C#, så de ender med bare at blive det samme sprog med to forskellige syntakser.

Det har allerede været tilfældet i mange år med C#/VB.NET. Et programmeringssprog er både en brugergrænseflade og en måde at udføre markedssegmentering på, så det kan sagtens give mening at have flere sprog der er næsten identiske.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere