Bunkebryllup i bank-it: SDC og BEC fusionerer

En kæmpe fusion i bankernes it-verden er under opsejling. De to store bankcentraler SDC og BEC vil slå pjalterne sammen og drive et fælles it-selskab.

Der er lagt op til it-storfusion i den danske bankverden. De to selskaber SDC og BEC har udsendt en meddelelse om, at selskaberne agter at gå sammen for at drive et fælles it-selskab.

Tankerne om at konsolidere bankernes it-leverandører er ikke ny, omend dagens nyhed ikke realiserer visionen nu og her:

»Der er tale om en langsigtet plan, hvor vi går efter evolution frem for revolution i de to selskaber. BEC og SDC bygger på samme grundidé om stordrift og fællesskab, og begge selskaber bygger på et stærkt samarbejde. Men begge parter har også mere end 40 år bag sig som selvstændige selskaber, og tilløbet til at forene de to selskabers kræfter har været mange år undervejs. Nu sker det omsider, og det er glædeligt, men vi går roligt frem og realiserer fordelene ved samarbejdet i takt med, at begge virksomheder er klar til det,« udtaler bestyrelsesformand i BEC, Gert R. Jonassen i en pressemeddelelse.

Planerne så første gang dagens lys i 2007, da SDC's direktør Erik Jacobsen luftede muligheden for en firedobbelt fusion, der foruden SDC og BEC også inkluderede Bankdata og JN Data. Denne ville blandt andet resultere i én fælles platform til blandt andet netbank.

Det første konkrete tegn på giftermål mellem de to skulle ifølge comon være handelssystemet Calypso, som det fælles selskab fremadrettet skal videreudvikle. Calypso blev lanceret i foråret og bruges blandt andet til aktiehandel.

Om dagens fusion falder ind under kategorien tvangsægteskab står endnu i det uvisse, men sikkert er det, at begge virksomheder har været hårdt ramt af bank- og finanskrisen, blandt andet med Roskilde Banks krak. BEC har på den baggrund i skåret 21 medarbejdere tidligere i år.

SDC (Skandinavisk Data Center)har i dag 362 ansatte samt 150 eksterne konsulenter. SDC omsatte i 2008 for 1,103,5 mia. kr.

BEC (Bankernes EDB Central) tæller i dag over 900 ansatte. I 2008 var omsætningen hos BEC på 1,153 mia. kr.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Tim Lauridsen

Det er viste gået lidt hurtigt :)

Henrik Jacobsen luftede muligheden ....

SDC's Direktør hedder "Erik" og ikke "Henrik"

Calypso, der er udviklet af BED, ....

Jeg tror der skulle stå "BEC"

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere