Per Bruun Brockhoff bliver ny rektor på IT-Universitetet i København

Per
Illustration: ITU.
Per Bruun Brockhoff har allerede flere roller i det danske forksningsmiljø. Fra september har han én mere.
20. juni kl. 13:55

57-årige professor i statistik og institutdirektør på DTU Compute, Per Bruun Brockhoff, bliver fra 1. september 2022 rektor på IT-Universitetet i København. Det skriver universitet selv i en pressemeddelelse.

Per Bruun Brockhoff har i de seneste fem år stået i spidsen for DTU Compute - DTU’s digitale og matematiske institut med ca. 400 ansatte.

»Jeg glæder mig virkelig til at få lov til at stå i spidsen for den helt særlige værdi, som ITU bibringer det danske universitetslandskab og samfund. Jeg har i mit eget forsknings- og undervisningsarbejde altid været drevet af at bringe data og metoder tværfagligt i spil. Netop ITU’s tværfaglige profil, der binder teknologi, digitalt design, organisations- og forretningsforståelse sammen, bliver der mere end nogensinde før brug for. Jeg ser frem til at fortsætte og udvide indsatsen for, at it designes og udvikles teknisk velfunderet, ansvarligt og til gavn for både virksomheder og mennesker i Danmark,« siger Per Bruun Brockhoff i pressemeddelelsen. 

Per Bruun Brockhoff fik sin kandidatgrad fra Afdeling for Teoretisk Statistik, Matematisk Institut på Aarhus Universitet i 1991 og har udover ledelsesopgaver og sin forskningskarriere været dybt engageret i entreprenørskab og innovation og været den drivende kraft i en lang række samarbejdsprojekter med tunge nationale og internationale erhvervsaktører for ad den vej at bygge bro mellem forskning og erhvervsliv, lyder det i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Per Bruun Brockhoff er desuden medlem af Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) og ATV’s Digitale Vismandsråd og bestyrelsesmedlem i DigitalLead – Danmarks nationale klynge for digitale teknologier.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger