Per Bruun Brockhoff bliver ny rektor på IT-Universitetet i København

20. juni 2022 kl. 13:55
Per
Illustration: ITU.
Per Bruun Brockhoff har allerede flere roller i det danske forksningsmiljø. Fra september har han én mere.
Artiklen er ældre end 30 dage

57-årige professor i statistik og institutdirektør på DTU Compute, Per Bruun Brockhoff, bliver fra 1. september 2022 rektor på IT-Universitetet i København. Det skriver universitet selv i en pressemeddelelse.

Per Bruun Brockhoff har i de seneste fem år stået i spidsen for DTU Compute - DTU’s digitale og matematiske institut med ca. 400 ansatte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg glæder mig virkelig til at få lov til at stå i spidsen for den helt særlige værdi, som ITU bibringer det danske universitetslandskab og samfund. Jeg har i mit eget forsknings- og undervisningsarbejde altid været drevet af at bringe data og metoder tværfagligt i spil. Netop ITU’s tværfaglige profil, der binder teknologi, digitalt design, organisations- og forretningsforståelse sammen, bliver der mere end nogensinde før brug for. Jeg ser frem til at fortsætte og udvide indsatsen for, at it designes og udvikles teknisk velfunderet, ansvarligt og til gavn for både virksomheder og mennesker i Danmark,« siger Per Bruun Brockhoff i pressemeddelelsen. 

Per Bruun Brockhoff fik sin kandidatgrad fra Afdeling for Teoretisk Statistik, Matematisk Institut på Aarhus Universitet i 1991 og har udover ledelsesopgaver og sin forskningskarriere været dybt engageret i entreprenørskab og innovation og været den drivende kraft i en lang række samarbejdsprojekter med tunge nationale og internationale erhvervsaktører for ad den vej at bygge bro mellem forskning og erhvervsliv, lyder det i pressemeddelelsen.

Per Bruun Brockhoff er desuden medlem af Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) og ATV’s Digitale Vismandsråd og bestyrelsesmedlem i DigitalLead – Danmarks nationale klynge for digitale teknologier.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger