Brugere: Windows-opdatering kvæler dot-matrix-printere

9 kommentarer.  Hop til debatten
Brugere: Windows-opdatering kvæler dot-matrix-printere
Illustration: Bigstock.
Der er forlydender om, at dot-matrix-printere ikke længere fungerer efter den seneste Windows-opdatering.
17. november 2017 kl. 14:08
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Flere læsere oplyser til det britiske medie The Register, at de oplever problemer med Epson-printere efter den månedlige opdatering fra Microsoft til Windows.

Nærmere bestemt skulle der være tale om dot-matrix-printere, som ifølge The Register stadig bliver brugt, særligt i forbindelse med regnskabssoftware.

En læser fortæller eksempelvis til mediet om to kunder med Epson-printere, der ikke fungerer efter den seneste opdateringspakke fra Microsoft til henholdsvis Windows 7 og Windows 10.

I en support-tråd om emnet fortæller brugeren Saintneo, at han har 40 computere i sit firma, som printer via dot-matrix. Og nu kan kunder ikke længere printe kvitteringer på dem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»This is outrageous,« skriver Saintneo.

The Register har ikke kunnet få nogen kommentarer fra hverken Microsoft eller Epson. Mediet bemærker, at det som sådan ikke er usædvanligt, at de månedlige Windows-opdateringer går ud over funktionaliteten.

Som eksempel nævner The Register en opdatering fra sidste måned, som åbenbart fik nogle Windows-systemer, som administreres via Microsofts Windows Server Update Services, til at crashe under boot.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
19. november 2017 kl. 19:02

Eller pluk en gås og skriv med fjerpen. Man forventer jo nok ikke at skulle skrive en driver selv for at få sit regnskabssystem eller hvad pokker det nu er til at køre videre. Men altså Microsoft har nok ikke gjort det med vilje, så man må rulle lige den opdatering tilbage og vente på et fiks.

PS. Gåsepenne har visse fordele, men det må blive en anden dag. ;-)

7
19. november 2017 kl. 17:50

Beskrivelsen af den opdatering, der angiveligt har skylden:

This update performs diagnostics on the Windows systems that participate in the Windows Customer Experience Improvement Program. The diagnostics evaluate the compatibility status of the Windows ecosystem, and help Microsoft to ensure application and device compatibility for all updates to Windows. There is no GWX or upgrade functionality contained in this update.<br />

(den her er for Windows 7, beskrivelsen for Windows 10 er noget mindre bombastisk)

5
19. november 2017 kl. 17:09

Så er det godt at det heldigvis ikke er særlig kompliceret at skrive en ny driver til sådan en printer ... og hvis Windows begynder at spænde ben for den slags kan man jo køre sin software på en anden platform, et system der er så gammelt at det stadig bruger Matrix-printere bør ikke være den store udfordring at køre på Wine :-)

4
17. november 2017 kl. 19:16

Endnu mere korrekt: Nåleprinter.

3
17. november 2017 kl. 17:13

Ingen er vel her i tvivl om hvad der tales om?

Jeg var, for jeg har aldrig hørt det udtryk før (på dansk). At en matriksprinter skulle være mere dottet end andre. Hvis jeg nu begyndte at skrive om en lænkeprinter, ville forvirringen være øget en smule. Men du har da ret, det er ligegyldigt. Alt er ligegyldigt.

2
17. november 2017 kl. 16:39

Ingen er vel her i tvivl om hvad der tales om?

1
17. november 2017 kl. 16:07

hedder en matrix-printer. Den danske Wikipedia har en oversigt over printertyper (nok ikke komplet), hvis der en dag skulle dukke andre gamle typer op.