Brugere: Windows 10-opdatering fejler under installation og er skyld i BSOD

24. april 2020 kl. 10:359
Brugere: Windows 10-opdatering fejler under installation og er skyld i BSOD
Illustration: Microsoft.
Flere brugere på Microsofts forums og Reddit rapporterer om fejl ved den seneste Windows 10-opdatering, KB4549951. »Det her er en tikkende bombe, hvis det ikke bliver fikset,« skriver en bruger.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Windows 10's nye, samlede opdatering KB4549951 fejler under installation og er skyld i BSOD (Blue Screen of Death) efter genstart og en lang række andre problemer, rapporterer flere brugere på Microsofts officielle Feedback Hub, Microsoft Community, og på Reddit.

Det skriver BleepingComputer.

»Den downloader og installerer. Under genstart får jeg en besked om, at den ikke kunne installere, og den genskaber min PC til før opdateringen,« skriver en bruger på Microsofts Feedback Hub.

Selvom der typisk er forskellige workarounds til at få problematiske opdateringer til at virke, så lader det ikke til, at nogen har fundet en løsning endnu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men udover at have problemer med at få opdateringen til at installere, så melder en stor andel af brugerne også, at KB4549951-opdateringen, som blev udgivet for lidt over en uge siden, er skyld i BSOD, efter systemet crasher under den genstart, som sker i forbindelse med opdateringen.

»Windows Update KB4549951, udgivet i den seneste uge, var skyld i en "BLUE SCREEN OF DEATH" på min bærbar med fejlbeskeden "BOOT DRIVE UTILGÆNGELIGT,« lyder det fra en bruger.

»Jeg kom til denne konklusion efter 3 systemgenskabelser, afinstallerede seneste opdateringer i rækkefølge og checkede opdaterings-anmeldelser online. Det lader til, at denne specifikke opdatering skaber et kritisk systemproblem. Uheldigvis kan jeg ikke pause opdateringer længere end en måned, så det her er en tikkende bombe, hvis det ikke bliver fikset.«

Derudover rapporterer brugere en række andre fejl, bl.a. at deres filer slettes, WiFi- og skærmproblemer. Microsoft siger, at man i øjeblikket ikke er bekendt med nogle problemer i forbindelse med KB4549951-opdateringen.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
30. maj 2020 kl. 16:32

Jeg har forsøgt gentagne gange i den sidste måneds tid. Hver gang slutter det efter at windows upddate kører installetionen 100% færdig. Derefter fortælles at ikke alt er blevet installeret og man vil forsøge igen.... Jeg får en fejl der hedder 0x80073701. har forsøgt at følge vejledning fra microsoft og kørt kommendopromt/administrator og forsøgt med DISM og cleanup-image - hvad gør en sølle bruger der ikke er IT nørd og ved hvad der skal stilles op. Microsoft vil åbenbart ikke hjælpe - jeg har skrevet via update agenten flere gange.... Nogen der kan fortælle hvad der er galt med min computer. Hidtil er alle windows 10 opdateringer blevet installeret uden problemer.....

6
26. april 2020 kl. 12:09

De bedste gaver er dem som selv kan bruge!

5
25. april 2020 kl. 14:13

Hvis det er et Garmin ur så virker garmin connect fint på en android telefon eller tablet.

Vi har begge Garmin løbeure, men sidst jeg havde Garmin connect installeret på min telefon, så brugte den app utrolig meget strøm :( Fruen har en ældre iPhone, som bruger næsten al strømmen bare man kigger på den, så det er ikke løsningen.

Plus, ikke komme med alt for mange gode ideer. Fruen har længe klaget over at pc'en var sløv og langsom. Så hun får en ny pc, og jeg får en god lille Asus jeg kan lege med :))))

Mvh Bjørn

4
24. april 2020 kl. 22:07

Hvis det er et Garmin ur så virker garmin connect fint på en android telefon eller tablet. Bruger selv en Sony zx2 til mit g 235 og Bruger så browser på min mint linux til garmin og endomondo

3
24. april 2020 kl. 16:15

Min hustrus PC var en af de ramte i denne uge. Desværre uhelbredeligt, hvor jeg brugte en hel dag på at redde den. Løsningen blev:

  1. Besøge diverse sites for at kunne lave en nyinstallation
  2. Lubuntu live-USB, så data blev reddet
  3. Hente windows 10 ISO
  4. Lave en USB bootable disk (på en MAC)
  5. Ændre i BIOS, så PC kunne starte på USB (det skete faktisk før punkt 2)
  6. Installere en clean win 10 (faktisk en god ide, da der ikke er alt det l... med, som da den var ny)
  7. Overvåge installationen, da den f...... up første gang
  8. Bruge en 1/2 dag på at installere alle opdateringer

Og hvorfor kan fruen så ikke bruge en linux-PC? Vi løber begge og softwaren til at overføre data fra ur til PC kræver MAC eller WIN :-/

Mvh Bjørn

2
24. april 2020 kl. 15:25

Tak!

Man kunne næsten forestille sig, at BSOD indeholdt en Don't Panic-besked (og de mest almindelige metoder til at komme i luftgen igen). Men ingen læser jo beskeden, jeg går også i panik-tilstand, når den slags sker.

Måske skulle maskinen registrere et fastlåst system (samme slemme fejl 3 gange i træk) og så falde tilbage på gendannelse.

Men det er nok ikke bare noget, man laver (uden at gøre det hele værre).

1
24. april 2020 kl. 14:53

Det er trist når opdateringer "ødelægger" en computer. Særligt for folk som ikke selv kan reparere deres PC.

Eks skete det samme for nogen jeg kender og det kom til at koste dem mange tusinde kroner at ringe til en IT mand, de kunne lige så godt have købt en ny computer ( ældre mennesker med billig pc )

Jeg synes at IT branchen særligt de store giganter slipper for nemt omkring med bare at tørre regningen af på deres kunder og bør kunne drages til ansvar hvis ens en computer ikke kan starte efter den er blevet opdateret.. Det er nok den absolut mest kritiske fejl en bruger kan opleve og det sker faktisk relativt ofte efter en opdatering.

Personaligt har jeg oplevet at opdateringer har resulteret i at windows ikke har kunne starte godt og vel 5-6 gange siden windows 10 blev udgivet. Heldigvis kan jeg selv reparere pc.

Jeg synes det er godt at windows 10 nu har en indbygget funktion som hvis en computer ikke vil starte op efter en forfejlet opdatering at windows nu selv kan afinstallere opdateringen.. Men det svigter bare stadig nogen gange.

TIP...: Det kommer an på hvilken fejl du får når windows genstarter, men hvis din computer når frem til windows 10 logo og køre og så stopper/fryser så kan du gøre følgende for at trigger det indbyggede hjælpe system ( hvis du eks ikke har en usb med windows på eller lignende ) når computer når til windows logo så hold power knappen inde og sluk... genstart og gør det samme igen.. Gentag ovenstående 4-5 gange så vil windows hjælp poppe op på skærmen. Det kan være praktisk hvis man er på farten eller eks er låst ud af bios hos en person man hjælper hvor man ikke kan indstille pc til at starte op via en usb ( hvis den er sat forkert op ).

via en kommando prompt kan man skrive ca 5 linier tekst og rulle en opdatering tilbage.. Jeg kan ikke lige her og nu huske kommandoerne. Men windows burde bare have en indbygget hjælpe knap folk kan trykke på i stedet for.
(det er sjovt nok heller ikke altid ting så som system gendannelse virker hvilket er noget klamp.. det problem har også eksisteret i windows i gæt over 15 år. ( div versioner af windows ).

Men når alt kommer til alt, så er windows 10 og andre versioner trods alt noget bedre end de gamle og kører faktisk ret godt især for ældre og ikke tekniske interesseret personer.