Brugere sagsøger Facebook for Cambridge Analytica-skandalen

Facebook-brugere vil have individuel kompensation for tech-gigantens sjusk med persondata. Illustration: nopparat.k / Bigstockphoto.com
To et halvt år efter Cambridge Analytica-skandalen sagsøges Facebook nu af brugere, som vil have individuel kompensation, efter tech-giganten »mistede kontrol med data«.

Facebook-brugere sagsøger tech-giganten for at »miste kontrol med data« i forbindelse med Cambridge Analytica-skandalen, som kom frem i 2018.

Det skriver BBC.

I oktober 2018 gav det britiske datatilsyn Facebook en bøde på 500.000 pund (ca. 4,2 millioner kroner), fordi virksomheden over en årrække havde set blindt til, imens app-udviklere tilgik over 1 million brugeres persondata uden samtykke.

Det politiske konsulentfirma Cambridge Analytica indsamlede persondata på brugere, der besøgte virksomhedens app på Facebook og deres venner. Men ifølge Facebook er der intet bevis for, at brugernes persondata er blevet overført til konsulenthuset.

Læs også: Britisk datamyndighed fastholder Facebook-bøde for Cambridge Analytica

Journalist Peter Jukes står i spidsen for søgsmålet. Han påstår også at være ramt af Facebooks sjusk med persondatabeskyttelse.

»Det handler ikke om, hvor data forsvinder hen, men at Facebook er ligeglad. Man passede slet ikke på den,« siger han til BBC.

Facebook-brugerne bag søgsmålet håber på individuel kompensation.

Læs også: EU vil afværge politisk datamisbrug a la Cambridge Analytica med lovændring

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere