Brugerbetaling måske på vej til Facebook-grupper

Et lille antal grupper får i test mulighed for at danne eksklusive undergrupper med brugerbetaling.

En række udvalgte grupper på Facebook kan nu opkræve mellem 4,99 og 29,99 amerikanske dollars om måneden for medlemskab til eksklusive undergrupper, annoncerede virksomheden i dag i et blogindlæg.

Det skriver The Verge.

Funktionen eksisterer endnu kun som eksperiment på mobil-udgaven af Facebook, og virksomheden får ikke andel i gruppernes abonnementsindtægt.

Læs også: Vil et dataproletariat udvikle sig på toppen af den kommercielle datahunger?

Facebook skriver, at gruppeadministratorer i forvejen ofte danner nye abonnementsbaserede undergrupper for at tjene penge til grupperne, hvor opkrævningen af medlemsgebyret foregår ved hjælp af supplerende værktøjer.

Med den nye funktion, får de mulighed for at gøre det samme blot gennem Facebook.

»Abonnentbaserede-grupper blev skabt for at gøre det lettere for administratorer at levere disse oplevelser med indbyggede værktøjer,« skriver Facebook.

Kun et lille antal grupper får adgang til funktionen i første omgang, og Facebook skriver, at de gennem eksperimentet skal finde ud af, hvordan gruppemedlemmer har det med løsningen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Hans Nielsen

For adgang, for hver enkelt til en gruppe ?

Det må enten være noget "sjov" porno eller adgang til de nyeste film, selv om netflix nok vil være billigere.

Men gruppen skal da have det hele, for det er ikke mange grupper der så er råd til.

Men, jeg tror mere det er for at vise, at hvis man presser mere på Facebook, så skal mange af dem der nu har en gruppe, ud at investere i noget andet. Hvis de vil bibeholde det.

Derfor skal ALTERNATIVET til et gratis facebook som sælger alle dine data lyde dyrt. I virkeligheden vil det nok koste 5 Euro om året i ALT, til den enkelte person som opretter en gruppe.

  • 2
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere