Bruger-storm på Signal tvinger nummerbekræftelsen i knæ efter opfordring fra Elon Musk

Signal har fået et hav af nye brugere, efter konkurrenten WhatsApp er kommet i dårligt lys. Illustration: Wikimedia Commons
Den krypterede beskedtjeneste 'Signal' har fået et popularitetsboost, efter konkurrenten WhatsApp oplever dårlig medieomtale, og verdens rigeste mand opfordrer folk til at downloade appen.

Beskedtjenesten til krypteret kommunikation ‘Signal’ oplever i øjeblikket en storm af nye brugere, der er så voldsom, at telefonnummerbekræftelserne for nye konti er forsinket.

Det skriver The Verge.

På Twitter skriver Signal, at man er meget begejstret for de mange nye brugere, og at man netop er i gang med at løse problemet med nummerbekræftelse.

Appens popularitet har fået et boost efter verdens nyligt kåret rigeste mand, Elon Musk, har opfordret folk på Twitter til at downloade tjenesten.

Den opfordring kommer samtidig med, at den konkurrerende, Facebook-ejede beskedtjeneste WhatsApp er kommet i dårligt lys, efter virksomheden har opdateret sin privatlivspolitik.

Læs også: Whatsapp får solide privacy-tæv i den seneste privacy-opgørelse fra Apple

Før opdateringen kunne brugere nemlig fravælge, at tjenesten deler data med Facebook, men det kan man ikke mere. Hvis man ikke accepterer vilkårene, skal man slette appen.

Signal er ejet af en nonprofitorganisation, og softwaren er blevet udviklet i samarbejde med Brian Acton, en af mændene bag WhatsApp, som tidligere har kritiseret sidstnævnte for sin privatlivspolitik.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Bjarke Haack Jørgensen

at den øgede popularitet ikke får tjenesten til at gå på kompromis med deres idealer - det forestiller jeg mig heller ikke umiddelbart, men der har dog været en tendens til at når selskaber når visse størrelser så... kokser det.

Signal er vist den eneste (?) gode løsning hvad angår privat IM.

Og så protonmail til mail - ved I om der er andre gode alternativer hvad angår mail?

  • 3
  • 0
#5 Peter Weise

Det har længe været en torn i øjet på seriøse sikkerhedsbeviste individer, at det er et problem Signal kræver et telefonnummer. Dette blandt andet fordi ens telefonnummer kan deles med telefonnummer lister fra andre, som man ikke ønsker, skal kende til man bruger Signal.

Ligeledes er man ikke anonym, når ens konto registreres på ens telefon nummer.

Session, https://getsession.org/

Session er under udvikling, så vær tålmodig, dog er det de sigter efter, ganske fornuftigt.

Der er et par andre tilsvarende programmer under udvikling, de er dog ikke kommet så langt endnu.

Med hensyn til mail så kik på https://tutanota.com/da/

Det er en meget fin service de har bygget op, og en af fordelene er blandt andet, at også overskriften i mailen krypteres, alt krypteres. De fjerner afsender IP så man er helt anonym, selv CAPTCHA, under oprettelsen af en mail konto, har de selv udviklet, for at undgå indblanding fra Google.

Og 12 euro om året for en betalt konto er meget beskedent, set i forhold til det man får.

Og så støtter man projektet. ;o)

  • 3
  • 1
#7 Morten Hertz

Det har længe været en torn i øjet på seriøse sikkerhedsbeviste individer, at det er et problem Signal kræver et telefonnummer.

Man kan jo købe et simkort inkl. telefonnr. og forudbetalt taletid kontant i en kiosk, og bruge det med Signal, hvis man vil være anonym.

  • 6
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere