Brug af VPN i De Forenede Arabiske Emirater kan kan koste 3,5 millioner kroner i bøde

En ny lov betyder, at du risikerer både fængselstraf og en bøde på over 3,5 millioner kroner, hvis du bruger VPN i De Forenede Arabiske Emirater.

Brug af virtuelle private netværk (VPN) er nu en forbrydelse i De Forenede Arabiske Emirater (UAE).

Det kan endda koste forbryderen både fængselstraf og en bøde på over 3,5 millioner kroner.

Det vedtog præsidenten i UAE nyligt sammen med en række andre love om IT-kriminalitet. Det skriver International Business Times.

Tidligere kunne kun de, som brugte VPN i forbindelse med kriminalitet blive straffet, men nu kan enhver VPN-bruger straffes. VPN er til nytte for dem som gerne vil forblive anonyme, da den skjuler brugerens lokation.

VPN kan dog også benyttes til at snyde internetsider til at tro, at man kommer fra en anden nationalitet, og derved komme uden om censur i Kina for eksempel.

I UAE er det ikke muligt at benytte Voice over IP (VoIP) apps så som WhatsApp, Snapchat og Viber - men det er det, hvis brugerne benytter VPN, til at lade som om, de er i et andet land.

Det er også grunden til UAE's nye regel om VPN.

UAE vil beskytte teleselskaber mod at miste indkomst på grund af VoIP apps, der giver mulighed for gratis internationale opkald via internettet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
René Nielsen

VPN er jo ikke kun til snyd og bedrag som man lidt får det indtryk af når man læser artiklen.

Langt det meste identitetstyveri sker via åbne forbindelser, som f.eks. efterretningstjenester opsætter "Gratis WiFi" ved internationale møder.

Det sker fordi mange brugere ikke ved at deres private telefons login og password til email ofte sendes i klar tekst.Og har man på mailserveren f.eks. lønsedler og lignende - så er det oplagt som materiale til digital id-tyveri.

Nu er det nok mest cyberkriminelle vi skal være bange for. - for efterretningstjenesterne lænser nok ikke dit kreditkort, men skulle du have sendt email fra dit arbejde til dit private email, så kan det sikkert også bruges.

Nu de Forenede Arabiske Emirater ikke øverst på min ferieliste, men det er ikke sted man bør medbringe en telefon.

 • 0
 • 0
Frithiof Andreas Jensen

Så, alle techierne som dagligt vedligeholder UAE's mange procesanlæg inden for olieindustrien skal fremover bruge Telnet login?

Jeg ser en Michael Bay eksplosion i fremtiden. ;-)

SSH duer heller ikke, man kan jo komme uden om censuren med remote x-session.

 • 0
 • 0
Henrik Pedersen

Definerer de det som en hver krypteret tunnel til trafik? SSH og alle andre protokoller kan jo anvendes sådan. Selv HTTPS kan jo i princippet fragte trafik... Hørte endda om krypteret DNS netværk til at sende data over... What...... The..... Hell........ Har de tænkt sig?!

Hvad med nogle spil som laver krypterede TCP forbindelser, hvor de så multiplexer data igennem, så de kun har en enkelt forbindelse til deres loadbalancer, men kan have mange virtuelle forbindelser inden i? Det er jo også pr. alle definitioner hvad et VPN gør.

 • 0
 • 0
Dave Pencroof

Det er en virkeligt alternativ tilgang til denne historie, i denne artikel er der linket til 2 kilder, den ene http://www.emirates247.com/ hvilken jeg som journalist klart ville vægte højst, da den jo er fra oprindelseslandet, og i den står der INTET om vpn, men uretmæssig og fordækt brug af "andres" IP. adresser. Det andet link er i UK http://www.ibtimes.co.uk/ Der er intet nyt i at EU, som indtil videre inkludere UK, ikke er synderligt glade for De Forenede Arabiske Emirater's opfattelse af virkeligheden, og at det kan afstedkomme næsten bevidste fejl i overleveringen, for at øge fokusset på de skævheder EU ser dernede, men please V2 og Julie Lykke-Nedergaard, lær nu elementær kilde sortering i det mindste, når nu du er "skribent" hos V2 formoder jeg, måske med urette, at du er journalist eller som minimum journalistelev ! Har brugt lidt tid på at søge på "skribenten" og måske fundet ud af en mulig grund til de skæve artikler fra hende, jeg fandt hvad jeg kun kan se som en scoretavle her http://www.apolloresearch.com/ApolloJournalistsList.Asp?Val2=3&Sort=intM... måske er førstepladsen et fokuspunkt i så høj grad at indholdet af artiklerne ikke undersøges tilstrækkeligt grundigt, måske er der tilmed akkordløn inde over, som hjælper en del på vej ! Lige meget hvad de underliggende årsager er, så er det her endnu et eksempel på elendigt journalistisk arbejde ! BTW Julie Lykke-Nedergaard, det at publicere MEGET, gør dig ikke til en god journalist, det er godt velfunderet selvskrevet velskrevet og kildekritisk arbejde der gør dig til en god journalist !

 • 0
 • 0
Jens Jönsson

Nu tyder original artiklen jo så på at det ikke drejer sig om VPN...

Men ellers ville jeg sige at de da vil få sig etseriøst problem med de udenlandske selskaber der har afdelinger i landet. Mange af dem bruger jo netop VPN til at lave sikker tunnel til deres moderselskab.

Jeg har da selv personligt konfigureret VPN tunnel for et par danske selskaber i Emiraterne og hjem til Danmark.....

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere