Browser-producenter deler regning for dokumentation

Browser-producenter deler regning for dokumentation
Illustration: Gagodesign/Bigstock.
Open Web Docs skal finansiere dokumentation af webteknologier efter massefyring hos Mozilla.
28. januar 2021 kl. 10:26
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En række teknologivirksomheder har lanceret ​​Open Web Docs, som er et nyt initiativ, der skal finansiere dokumentation af web-api'er, Javascript og andre værktøjer og platforme relateret til webudvikling. Det skriver mediet Zdnet.

De stiftende medlemmer inkluderer World Wide Web-konsortiet (W3C), browserproducenterne Google, Microsoft og Mozilla samt Samsung og andre.

Der er ikke tale om en erstatning for MDN Web Docs, som er et website der drives af Mozilla, producenten af Firefox. I efteråret 2017 blev browserproducenterne enige om at flytte den officielle web api-dokumentation til Mozilla, og stoppe med at udvikle deres egen, ofte divergerende dokumentation.

I en pressemeddelelse skriver Open Web Docs-teamet, at deres rolle er at finansiere, koordinere og bidrage til MDN Docs fremover.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nye initiativ kommer efter, at Mozilla afskedigede 250 medarbejdere sidste sommer, inklusive mange af dets MDN Web Docs-medarbejdere. Open Web Docs skal udfylde dette tomrum og sørge for den nødvendige arbejdsindsats, der kræves i det forsatte arbejde med at opdatere portalen.

Projektet skal være uafhængigt af en enkelt leverandør eller organisation.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger