Det britiske parlament opfordrer til forbud mod loot boxes i spil til børn

Illustration: Blizzard
Storbritanniens parlament ønsker forbud mod loot boxes, så længe der ikke findes beviser for, at denne praksis er harmløs for børn.

Storbritanniens parlament opfordrer den britiske regering til at forbyde såkaldte loot boxes i spil til børn.

Loot boxes kritiseres gang på gang for at opfordre til gambling og udvikle ludomani hos brugerne, børn inklusive, og derfor insisterer det britiske parlament på forbuddet, indtil »der er evidens for, at loot boxes ikke er skadelige for børn«.

Det skriver Arstechnica.com.

'Loot boxes' definerer funktioner i spil, hvor brugeren kan bruge ressourcer fra det givne spil eller rigtige penge til at købe genstande, ofte i form af bokse eller kister, hvor det er tilfældigheder og held, der afgør, hvad brugeren får som belønning.

Udmeldingen fra det britiske parlament kommer på bagkant af en høring i juni, hvor parlamentet var i dialog med en administrativ medarbejder hos spilfirmaet EA, der blandt andet står bag spil som FIFA, Star Wars Battlefront og Battlefield.

Her beskrev medarbejderen loot boxes som »quite ethical and fun...« (oversat: ret etiske og sjove).

EA har tidligere på forummet Reddit forsvaret brugen af loot boxes i spillet Star Wars Battlefront, og dette forsvar landede i Guinness Rekordbog.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jacob Mathiasen

Omvendt bevisførelse. Nu skal man dokumentere at noget er uskadeligt før man kan bruge det... Og man kan ikke dokumentere det fordi det er ... forbudt på forhånd.

Og er der i øvrigt noget som er 100% uskadeligt i alle situationer, altid for alle?

  • 1
  • 2
#4 Thomas Hansen

Ja, til forbrug er det. Der er masser af tilsætningsstoffer i fødevarer som kun må bruges fordi de er harmløse. Til det hører selvfølgelig en note om at vi netop ikke er 100% sikre, der kan være grænseværdier osv.

Når lovgivning kræver at noget er harmløst betyder det ikke at vi skal være 100% sikre.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere