Britiske myndigheder med skarpe krav til Facebook-ejer: Meta skal sælge Giphy

1. december 2021 kl. 10:43
Meta
Illustration: Magnus Boye.
Metas opkøb af gif-databasen Giphy er konkurrenceforvridende, og derfor skal den sælges igen, siger britisk konkurrencetilsyn.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det britiske sidestykke til konkurrencestyrelsen, Competition and Markets Authority (CMA), konkluderer, at Meta skal sælge gif-databasen Giphy.

Det skriver BBC.

»Efter at have rådført sig med berørte virksomheder og organisationer – og vurderet alternative løsninger fremsat af Facebook – har CMA konkluderet, at dets konkurrenceproblemer kun kan løses ved, at Facebook sælger Giphy i sin helhed til en godkendt køber,« lyder afgørelsen fra CMA.

Artiklen fortsætter efter annoncen

50 pct. af Giphy's trafik kommer fra Facebook, men Giphy leverer også gifs til konkurrenter som TikTok, Snapchat og Twitter.

Stuart McIntosh, der var formand for den uafhængige undersøgelse af opkøbet, siger til BBC, at uden handling vil opkøbet »tillade Facebook at øge sin allerede betydelige markedsposition på sociale medier ved at kontrollere konkurrenternes adgang til Giphy-gifs.« Han fortsætter:

»Ved at kræve, at Facebook sælger Giphy, beskytter vi millioner af brugere af sociale medier og fremmer konkurrence og innovation inden for digital annoncering.«

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger