Twitter og Facebook er så vigtige for militante grupper, at regeringer i den vestlige verden bliver nødt til at se stort på privatlivets fred, hvis efterretningstjenester og militær skal kunne bekæmpe eventuelle angreb.
Det skriver den britiske spionchef Robert Hannigan, der står i spidsen for det britiske Government Communications Headquarters, i en artikel i Financial Times, skriver Reuters.
»Udfordringen for regeringer og deres efterretningstjenester er enorm - og den kan kun tages op med hjælp fra tech-selskaber. Hvis vi skal imødekomme udfordringen, betyder det bedre muligheder for med loven i hånden at udføre efterforskning af myndighederne, end vi har nu,« skriver Robert Hannigan.
Til forskel fra terrorgruppen Al-Qaedas tilknappede stil, der angiveligt udelukkende brugte internettets muligheder for at dele information, er det især Islamisk Stats fængende brug af sociale medier til at rekruttere unge hellige krigere og udsende propaganda, der har fået spionchefen til at komme med udmeldingen.
I et forsøg på nå så mange i målgruppen som muligt, har IS angiveligt hashtagget deres propaganda med Ebola og World Cup.
Derfor har spionchefen talt imod, at privatliv på internet opfattes som en absolut ret, men som en ret der kan gradbøjes i en højere tjeneste. Og han anger ud efter sociale medier, der ikke vil efter komme regeringers anmodninger om oplysninger i kampen mod blandt andet IS.
»Det kunne ligne, at nogle sociale medier benægter tjenesternes misbrug. Jeg tror de fleste brugere af internettet...er imod at de medieplatforme de bruger sammen med familie og venner bruges som katalysator for død og børnemisbrug,« siger Hannigan ifølge Reuters.
Twitter har tidligere offentliggjort, at firmaet i første halvår af 2014 har haft 78 forespørgsler fra alene den britiske regering om at få indsigt i deres datamateriale. Facebook giver udtryk for, at grupper der er associeret med kendte terrorgrupper ikke er tilladte, men hverken Facebook eller Twitter har over for Reuters ønsket at kommentere sagen.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.