Britisk skandale: Forsvarsministeriet har mistet 340 bærbare computere

Følsomme oplysninger strømmer ud af det britiske forsvarsministerium, der har mistet hundredvis af eksterne harddiske og bærbare computere. Kun hver femte var krypteret.

Selvom det britiske forsvarsministerium håndterer dybt fortrolige oplysninger, med betydning for rigets sikkerhed, betyder det ikke, at der er styr på it-sikkerheden.

Faktisk har ministeriet de seneste to år nærmest strøet om sig med computere og lagermedier fyldt med data fra forsvarsområdet. Det skriver Berlingske Tidende.

En rapport fra konsulentfirmaet Lewis Communications viser, at listen over mistet eller stjålet udstyr er lang: 340 bærbare computere, 96 eksterne harddiske, 593 cd'er og dvd'er og 215 USB-nøgler er forsvundet i løbet af to år.

Hvad værre er, var kun en femtedel af datamedierne og computerne krypterede, så for det meste havde tyvene fri adgang til de formodentlig følsomme oplysninger.

I Danmark har der også været skandaler med ansatte, der mistede fortrolige oplysninger. For eksempel glemte har en agent fra Politiets Efterretningstjeneste glemt hemmelige dokumenter, med oplysninger om Danmarks deltagelse i Irak-krigen, på en s-tog-station.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Peter Jespersen

Det lyder til at vore britiske venner er faldet tilbage i de gamle vaner.

Man sagde vist engang, noget i retning af at hvis man ønskede at lække informationer til Kreml, skulle man bare fortælle det britiske efterretningsvæsen det.

  • 0
  • 0
Troels Arvin

Peter:

Eller også har briterne bedre registrering og/eller en mere gennemsigtig offentligheds-tradition mht. dette? Betegnende er det i hvertfald, at briterne sætter tal på, mens artiklen benytter "for eksempel", når det gælder danske forhold.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere