Britisk politi vil bruge AI mod voldelig kriminalitet - før det sker

Illustration: Pixabay-bruger Lechenie-narkomanii
Alvorlige etiske problemer med systemet, mener det nationale institut for kunstig intelligens.

Politi i Storbritannien ønsker at forudsige alvorlige voldelige forbrydelser ved hjælp af kunstig intelligens - også kaldet predictive policing.

Det skriver New Scientist.

Personer, der ifølge systemet er voldelige forbryderspirer, vil blive tilbudt interventioner, såsom rådgivning, for at afværge potentiel kriminel adfærd.

Systemet, der hedder National Data Analytics Solution (NDAS), bruger en kombination af kunstig intelligens og statistikker til at prøve at vurdere risikoen for, at nogen begår eller bliver offer for kriminalitet med skydevåben eller kniv, samt sandsynligheden for, at nogen bliver offer for slaveri.

West Midlands Police leder projektet og skal producere en prototype senest ​​til marts næste år. Systemet designes, så enhver politistyrke i Storbritannien kan bruge det.

Version2 har tidligere omtalt, hvordan et tilsvarende system i Chicago skulle identificere borgere, som med størst sandsynlighed vil begå kriminalitet af voldelig art. Systemet virkede dog ikke.

Læs også: Politi-algoritme til voldsforebyggelse i total-flop

Herhjemme har op imod 15.000 brugere i politiet og hos PET adgang til avanceret data analytics, der kan forudsige, hvor og hvornår en bestemt kriminalitetsform må forventes at forekomme.

Læs også: Avanceret software skal hjælpe politi og PET med at forudsige bandeopgør og indbrud

Storbritanniens nationale institut for datalogi og kunstig intelligens, Alan Turing Institute, har gennemgået systemet i en rapport. Og er kritisk over for retssikkerheden med sådanne systemer:

Ifølge New Scientist siger rapporten, at der er 'alvorlige etiske problemer' med NDAS, og der stilles spørgsmål ved, om det er i offentlighedens tjeneste at skride ind på et tidspunkt, hvor et individ ikke har begået en strafbar handling. Selvom intentionerne er gode, tager systemet ikke højde for disse og andre spørgsmål, og mangel på præcision i forudsigelserne er grund til bekymring.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Morten Jensen

Problemet er dog også, at i visse regioner er visse befolkningsgrupper overrepræsenteret i statistikkerne..

Helt klart, men man ender typisk med at overfitte[0] systemet. I USA er eksemplet at minoriteterne bliver overrepræsenteret. De er i forvejen overrepræsenteret i kriminalitetsstatistikkerne (bl.a. pga. socioøkonomiske årsager), men det er selvforstærkende. Minoriteter opfattes som værende mere kriminelle, og så bliver de et hyppigere mål for tilfældig ransagning etc., og så forstærker man sin fordom yderligere.

Der har ikke været mange succesfulde pilot-tests sammenlignet med antal fiaskoer....

[0] https://en.wikipedia.org/wiki/Overfitting

 • 13
 • 0
#4 Anne-Marie Krogsbøll

Fremtiden er her allerede. En bekendt har sendt mig dette citat fra de skrivelser, Udbetaling Danmark sender ud til folk i forbindelse med pensioner etc:

"Udbetaling Danmark kan træffe afgørelser, der alene er baseret på automatisk behandling. De automatiske afgørelser træffes fx ved, at Udbetaling Danmark indhenter oplysninger fra offentlige registre, der maskinelt sammenholdes med oplysninger i din sag, og som tilsammen afgør, om du er berettiget til boligstøtte. Vi kan også automatisk behandle data til profilering, dvs. til at kunne forudsige en bestemt adfærd. "

Hvor er dette kommet fra? Kan nogen huske, at det har været debatteret i forbindelse med et lovforslag?

Derudover fremgår det også af skrivelsen, at: Der er fremsat et lovforslag om, at Udbetaling Danmark også skal behandle dit personnummer til brug for pensionsinstitutternes rådgivning om pensionsforhold. "

Så nu kan det offentlige også stjæle privatlivet med det formål at videregive det til markedsføring?

Og når de må ift. overførselsindkomster, så må det offentlige vel pludseligt også i mange andre sammenhænge? Hvorfor rejser denne udvikling ikke et ramaskrig medierne?

 • 11
 • 0
#5 Heino Svendsen

Og når de må ift. overførselsindkomster, så må det offentlige vel pludseligt også i mange andre sammenhænge? Hvorfor rejser denne udvikling ikke et ramaskrig medierne?

Hvad tror du, optager flest mennesker?

Kardishians nye frisure eller IT? Der er flere seere / læsere i at fortælle om Justin Bieber end om IT... og så kan man altid snige noget ind ad bagdøren...

Tror ikke, at nogen partier tager IT (eller danskerne) seriøst - bare se på S, som havde Trine Bramsen som IT-ordfører... det var en hån mod IT folk...

 • 7
 • 0
#8 Frithiof Andreas Jensen

Hvorfor rejser denne udvikling ikke et ramaskrig medierne?

Et uheldigt sammenfald af interesser:

De der ejer Medierne ved hvilken side af brödet som smörret sidder på (og medierne er ikke nogen gylden forretning längere).

Journalisterne ved at hvis man först har "undersögende journalist" på CV'et, så behöver man ikke at spilde tiden med at skrive en ansögning til et höjt betalt job som "Kommunikationsrådgiver" i et ministerie.

Den bedrestillede del af befolkningen ved at politikerne og ministerierne gör sådan cirka hvad der passer dem så länge det ikke er "klart ulovligt". Men, de har også erfaret at man ikke kan slippe af med bare een af de ansvarlige for selv de värste skandaler, fordi et såkaldt "bredt flertal i folketinget" altid holder hånden under "systemet" så de har opgivet (og de läser ikke längere aviser af hensyn til blodtrykket, hvilket presser medierne og journalisterne).

Den ikke-bedrestillede del af befolkningen er udsat for et konstant bombardement af reformer, besparelser og uoverskuelige digitale "lösninger" så de har slet ikke tid til bekymre sig om andet end om de har råd til huslejen eller bilen näste måned.

 • 8
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere