Britisk politi kritiseres for ansigtsgenkendelse - San Francisco forbyder det

Illustration: Bigstock
Britisk ansigtsgenkendelse fejler med sort hudfarve. San Francisco sætter bremsen i.

De britiske politimyndigheders ansigtsgenkendelsessystemer har vist sig at fungere dårligt, når der analyseres ansigter, der ikke er hvide.

Det skriver BBC.

Sorte og etniske minoriteter kan blive identificeret fejlagtigt. Rettighedsgrupper stiller spørgsmål ved, at politiet har undladt at teste, hvor godt dets systemer fungerer med ikke-hvide ansigter.

Flere britiske politistyrker har afprøvet en kontroversiel ny teknologi til ansigtsgenkendelse, blandt andet automatiske systemer, der forsøger at identificere ansigter af mennesker i realtid, når de passerer et kamera.

Dokumenter fra politiet, det britiske indenrigsministerium og universitetsforskere viser, at politiet er opmærksom på, at etnicitet kan have indflydelse på sådanne systemer, men har ved flere lejligheder undladt at teste for dette forhold.

San Francisco forbyder

I San Francisco har bystyret besluttet at begrænse myndighedernes mulighed for at overvåge og indsamle data om byens borgere.

Det skriver avisen New York Times.

Læs også: San Francisco på vej til at bandlyse ansigtsgenkendelsesteknologi

San Francisco følger dermed udviklingen fra regionerne Oakland og Santa Clara, der ligeledes ønsker flere begrænsninger for, hvornår og hvordan persondata benyttes af myndigheder.

San Francisco vil dog som de første tage skridtet videre og helt bandlyse brugen af ansigtgenkendelsesteknologi til overvågning af borgere.

I bekendtgørelsen fra San Francisco Board of Supervisors foreslår man, at myndigheder skal revideres årligt for at sikre, at dataindsamlingssystemer fungerer ordentligt, og at de udfører den sikkerhedsmæssige opgave, de er ansvarlige for. Men med netop ansigstsgenkendelsesteknologi påpeges det i bekendtgørelsen, at brugen af teknologien er for risikabel til, at det kan betale sig at tage den i brug.

»Tilbøjeligheden for ansigtsgenkendelsesteknologi til at bringe civile rettigheder i fare er for stor i forhold til formålets intention,« står der i bekendtgørelsen fra San Francisco Board of Supervisors.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere