Britisk politi har beslaglagt for 2,6 milliarder kroner bitcoin

7. januar kl. 09:02
tyv stjæler bitcoin
Illustration: Bigstock/Kay4yk.
I løbet af de seneste fem år har britisk politi beslaglagt bitcoin til en værdi af godt 2,6 mia. kr., men det må formodes at dække over et betydeligt mørketal.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Britisk politi har i løbet af de seneste fem år beslaglagt bitcoin til en værdi af mere end 300 millioner pund, svarende til godt 2,6 milliarder kroner i forbindelse med politiefterforskninger.

Det skriver New Scientist.

Mere præcist drejer det sig om kryptovaluta til en på beslaglæggelsestidspunktet værdi af 322 millioner pund, hvoraf 99,9 pct. af værdien stammer fra bitcoin. Derudover er der også beslaglagt Ethereum, Dash, Monero og Zcash. Den reelle værdi af kriminelles ulovlige kryptovaluta kan dog være meget større.

New Scientists oplysninger bygger på en aktindsigt i 12 ud af Storbritanniens 48 politienheder, hvoraf 15 enten ikke svarede på anmodningen eller nægtede at udlevere oplysningerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover fortæller Joseph Harrop, der er chefinspektør ved afdelingen for økonomisk kriminalitet i Greater Manchester Police, at der er tre store problemer, når det kommer til kriminelle og deres brug af kryptovaluta. For det første om personen overhovedet ligger inde med kryptovaluta, for det andet at få juridisk tilladelse til at beslaglægge det, og for det tredje at have den tekniske snilde til rent faktisk at gøre det.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger