Britisk politi har beslaglagt for 2,6 milliarder kroner bitcoin

tyv stjæler bitcoin
Illustration: Bigstock/Kay4yk.
I løbet af de seneste fem år har britisk politi beslaglagt bitcoin til en værdi af godt 2,6 mia. kr., men det må formodes at dække over et betydeligt mørketal.
7. januar kl. 09:02
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Britisk politi har i løbet af de seneste fem år beslaglagt bitcoin til en værdi af mere end 300 millioner pund, svarende til godt 2,6 milliarder kroner i forbindelse med politiefterforskninger.

Det skriver New Scientist.

Mere præcist drejer det sig om kryptovaluta til en på beslaglæggelsestidspunktet værdi af 322 millioner pund, hvoraf 99,9 pct. af værdien stammer fra bitcoin. Derudover er der også beslaglagt Ethereum, Dash, Monero og Zcash. Den reelle værdi af kriminelles ulovlige kryptovaluta kan dog være meget større.

New Scientists oplysninger bygger på en aktindsigt i 12 ud af Storbritanniens 48 politienheder, hvoraf 15 enten ikke svarede på anmodningen eller nægtede at udlevere oplysningerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover fortæller Joseph Harrop, der er chefinspektør ved afdelingen for økonomisk kriminalitet i Greater Manchester Police, at der er tre store problemer, når det kommer til kriminelle og deres brug af kryptovaluta. For det første om personen overhovedet ligger inde med kryptovaluta, for det andet at få juridisk tilladelse til at beslaglægge det, og for det tredje at have den tekniske snilde til rent faktisk at gøre det.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger